Verstedelijking en mobiliteit

Het wordt steeds drukker in onze steden. En dat wordt de komende jaren alleen maar erger. Steeds meer mensen maken gebruik van de stad. Voor werk, voor school, een dagje weg of een avondje stappen. En dat dwingt gemeentes, maar eigenlijk ons allemaal, om op een andere manier na te denken over verstedelijking en mobiliteit.

De uitdaging is om een stad lééfbaar te houden. En dát gaat veel verder dan fietspaden of nieuwe rotondes. Het gaat om veiligheid, het terugdringen van CO2-uitstoot, nieuwe vervoersmiddelen en nog veel meer.

BAM Infra denkt daarom steeds vaker in mobiliteitsconcepten. In zo’n concept worden verschillende oplossingen samengebracht. Het gaat om het grote plaatje. BAM Infra kijkt hoe je alle verkeersstromen in een stad beter op elkaar kunt laten aansluiten. Van openbaar vervoer tot de fiets, auto’s en voetgangers.

Hierbij zet BAM Infra nieuwe technologie in, zoals intelligente verkeerslichten. Door informatie van de verkeersinstallaties op te slaan in de cloud, kan die data gekoppeld worden aan andere informatiebronnen. En dat biedt tal van nieuwe mogelijkheden. BAM Infra analyseert alles om de doorstroming binnen de stad te optimaliseren.

Meer weten wat BAM Infra op dit gebied doet? Lees snel verder of neem contact op met Sander Buningh, Themamanager Verstedelijking & Mobiliteit.