Verkeerstechniek

Steeds meer mensen maken gebruik van onze infrastructuur. En dat wordt de komende jaren alleen maar erger. Dat dwingt ons allemaal om op een andere manier na te denken over hoe we de samenleving mobiel houden.

En dát gaat veel verder dan fietspaden of nieuwe rotondes. Het gaat om veiligheid, slimmer gebruik van schaarse ruimte en het terugdringen van CO2-uitstoot, nieuwe vervoersmiddelen en nog veel meer.

Onze infrastructuur speelt daar een belangrijke rol in. Samen met onze opdrachtgevers en partners maken wij die infrastructuur klaar voor de toekomst.

De slimme weg

En die toekomst is een weg met een slim Internet of Things (IoT) netwerk. Met allerlei toepassingen van nieuwe technologieën om de veiligheid en doorstroming te verbeteren. Zodat je niet meer in de file staat als je naar de Efteling gaat. Met slimme verlichting die met je ‘meereist’. Met verkeersregelinstallaties die ‘praten’ met jouw mobiele telefoon. En via sensoren kunnen we fietsers sneller groen licht geven bij regen.

Integratie van verkeerssystemen

Al die interfaces koppelen we aan elkaar zodat de infrastructuur beter functioneert. Dat vergt ook wat voor het beheer en onderhoud, om de beschikbaarheid te garanderen. Het voordeel van al deze nieuwe systemen is dat zij data generen. Data die wij gebruiken om inzicht te krijgen in de levensduur, gebruiksintensiteit en energieverbruik. Uiteindelijk gebruiken wij die data ook bij het voorspellen en voorkomen van storingen en het managen van verkeersstromen.

Zo houden wij de maatschappij mobiel.

Contact