Ontzorging rondom WION

Beheert u ondergrondse netwerken van kabels en leidingen? Dan moet u dit melden bij het Kadaster. Dit geldt voor grote netwerken, maar ook voor kleinschalige kabelverbindingen tussen bijvoorbeeld gebouwen op een industrieterrein. Wij helpen netbeheerders in het hele land te voldoen aan alle verplichtingen rondom de Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten (WION).

Samen met onze Geo ICT partner Geodan Van den Berg  en de 24/7 helpdesk van BAM Infra Telecom ontzorgen wij onze opdrachtgevers volledig. Het  WION-systeem levert de informatie over de kabels en leidingen tijdig en correct via Klic-meldingen aan. Klanten kunnen de verwerking van hun gegevens online monitoren. Naast de WION-dienstverlening helpen wij bij het analyseren, opstellen en verbeteren van werkprocessen. We begeleiden vergunningsaanvragen en juridische trajecten bij graafschades en houden toezicht bij graafwerkzaamheden.

De komende tijd gaat er veel veranderen in de WION wetgeving. De WION is geëvalueerd. De huisaansluitingen komen onder andere weer terug. Wanneer de aangepaste WION wetgeving wordt aangenomen is nog niet bekend. Via de site van Geodan Van den Berg wordt u hierover verder geïnformeerd.

Verder staat er nog een grote aanpassing aan te komen. In navolging van de aangepaste WION komt er een nieuwe wet die als doel heeft een kostenreductie op de aanleg van breedband internet. Het betreft hier de WIBON, Wet Informatie-uitwisseling Boven en Ondergrondse Netten. Momenteel is de WIBON in consultatie. 

Geodan Van den Berg volgt deze ontwikkelingen op de voet en kan u hiermee ook van advies voorzien. Via de website van Geodan Van den Berg kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief alsmede op het KLIK Magazine. Hiermee wordt u op de hoogte gehouden van het laatste nieuws omtrent de WION en WIBON.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de afdeling Kabels en Leiding beheer via (020) 57 11 393 of support@geodanvandenberg.nl.