Telematica

BAM Telecom levert en installeert databekabeling voor zowel nieuwbouwprojecten als binnen bestaande kantooromgevingen, publieke ruimtes en productieomgevingen. Ook de uitbreiding van netwerken of de verhuizing van werkplekken behoren tot onze dagelijkse activiteiten.

In samenwerking met de opdrachtgever inventariseren wij alle eisen waaraan het netwerk moet voldoen. Op basis daarvan maken wij een ontwerp, inclusief risico-analyse en advies. Vervolgens zorgen wij voor de complete aanleg, van graven, boren, lassen en aansluiten tot en met doormeten, montage en afwerking.

Koperinfrastructuur
Het aanleggen, uitbreiden en onderhouden van Twisted pair koperinfrastructuur is een specialistisch vak, waar nog maar weinig bedrijven in thuis zijn. BAM Telecom heeft hierin al meer dan 70 jaar ervaring en is één van de weinige bedrijven in Nederland die nog eigen kopervakmensen in dienst heeft. Of het nu Twisted pair kopernetwerken, VDSL uitrol of private netwerken betreft, BAM Infra Telecom heeft altijd een passende  oplossing voor uw netwerk. Deze werkzaamheden voert BAM Telecom niet alleen in Nederland uit, maar ook in België en Duitsland.

Coax (CAI) netwerken
Vanaf het moment dat de eerste Centrale Antenne Inrichtingen (CAI) werden aangelegd (begin jaren 70) heeft BAM Telecom zich bezig gehouden met het ontwerpen en aanleggen van deze netwerken. Hierbij werd gebruik gemaakt van de laatste toepassingen en technieken op het gebied van componenten en gereedschappen. Het installeren van actieve componenten voor tweerichtingsverkeer zorgt ervoor dat deze netwerken nog steeds uitstekend geschikt zijn voor de levering van betrouwbare diensten zoals snel internet, telefonie en televisie. Speciaal voor deze Coax netwerken beschikt BAM Telecom over ervaren en goed opgeleide netwerk- en field-engineers. Samen met onze klanten zoeken wij dagelijks naar nieuwe oplossingen en mogelijkheden om de netwerken een betrouwbare en robuuste schakel tussen netwerkbeheerder en klant te laten blijven.