Distributed Antenna System (DAS)

Inpandige connectiviteit is van cruciaal belang, maar het is geen vanzelfsprekendheid. Wij brengen daar verandering in met onze oplossing: DAS. Wil je weten wat dat is?

 

Waar we ons ook maar bevinden - op het werk, bij een klant aan tafel, in de lobby van het hotel, in het winkelcentrum - overal verwachten we optimale connectiviteit. Mobiele (inpandige) connectiviteit is cruciaal voor het nieuwe werken en voor sociaal contact. Wij voorzien in deze nieuwe, kritische infrastructuur voor inpandige mobiele connectiviteit.

Wat is DAS?

DAS is een specifieke infrastructuur die bedoeld is voor het verspreiden van mobiele signalen door een gebouw. Een DAS-systeem verspreidt, afhankelijk van wat erop ingekoppeld wordt, o.a. 2G-, 3G-, 4G- en 5G-signalen van alle Nederlandse operators, maar zorgt ook voor de verspreiding van signalen voor bijvoorbeeld portofoon of paging. Op die manier is het in elk gebouw mogelijk om een optimale dekking te faciliteren voor de aanwezige communicatieapparatuur.

De voordelen van DAS ten opzichte van wifi

DAS is niet te vergelijken met wifi. Wifi heeft weliswaar diverse voordelen. Het is goedkoop, redelijk eenvoudig, wijd beschikbaar en vergt geen toestemming van mobiele operators. Echter er kleven ook nadelen aan deze techniek. Zo wordt bellen via wifi slechts door een beperkt aantal toestellen ondersteund en is de mobiliteit beperkt. Hoe frustrerend is het dat je wifi signaal wegvalt en je gesprek of gebruik van een applicatie abrupt wordt onderbroken. Dat is voor iedere gebruiker onacceptabel. Met DAS bieden wij een alternatief dat toekomstbestendig is.

Wij zeggen bewust toekomstbestendig, want in onze DAS-oplossing houden wij rekening gehouden met de intrede van 5G. Steeds meer systemen en toepassingen in ons dagelijks leven zullen afhankelijk zijn van een optimale en stabiele bandbreedte. Wij denken mee voor een toekomstbestendige, op maatwerk gebaseerde oplossing.

Onze oplossing

Wij nemen je mee in het traject van afstemming behoefte, meting, ontwerp, advies, installatie tot zelfs beheer & onderhoud en exploitatie. Wij zorgen dat het functioneert, vandaag, morgen 365 dagen per jaar, 24 uur per dag. Dit kunnen wij bieden in abonnementsvorm, zodat de aanloopkosten laag zijn en de maandelijkse kosten voorspelbaar. Het is uiteraard ook mogelijk om een eenmalige investering te doen.

De voordelen

  • Toekomst vaste oplossing voor mobiele connectiviteit binnen jouw gebouw.
  • Geen hoge kosten bij migratie van 4G naar 5G.
  • Onze oplossing is provider onafhankelijk.
  • Maatwerkoplossing specifiek uitgewerkt op basis van jouw wensen.
  • One-stop-shop; BAM is het aanspreekpunt voor de complete cyclus van advies, ontwerp, plaatsing, beheer en onderhoud en real-time monitoring.
  • Door brede expertise binnen Koninklijke BAM Groep nv zijn we in staat om optimaal systemen en hiervoor benodigde voorzieningen te optimaliseren en te koppelen.
  • Eigen NOC waarmee we de performance 24/7/365 voor u meten, optimaliseren en proactief sturen op afwijkingen, nog voordat u het merkt.
  • Al tijdens de ontwerpfase kunnen wij meedenken om de connectiviteit in het gebouw te optimaliseren.