Correctief beheer en onderhoud

Telefonie en internet zijn onmisbaar bij het uitvoeren van je kernactiviteiten. Belangrijk dus om telecomverbindingen continu te onderhouden.

Maar ook bij gedegen, preventief onderhoud van je netwerk zijn storingen niet uit te sluiten. Wij verhelpen de storing.

Coördinatie en afhandeling van storingen

Een storing? Geen nood. Na een melding bij onze 24/7 Servicedesk met landelijke dekking, zijn storingen verholpen binnen de overeengekomen SLA tijden in de serviceovereenkomst. Daarbij streven we altijd naar definitief herstel. Maar mocht dit niet mogelijk zijn, dan kijken we naar een mogelijke tijdelijke oplossing waarmee we het netwerk voorlopig herstellen. Vervolgens stemmen we de noodzakelijke vervolgwerkzaamheden verder af. En, zo nodig, schalen we op en optimaliseren we de continuïteit en uptime van jouw netwerk.

Quick scan, quick win

Een Quick Scan geeft een goed beeld van de huidige status van het datanetwerk en stelt ons in staat om een gedegen advies uit te brengen. In de praktijk komt het erop neer dat onze specialisten het netwerk volledig nalopen en een rapport opstellen. Daarna adviseren onze consultants hoe het netwerk te optimaliseren. De optimalisatie en instandhouding van een professioneel datanetwerk vereist veel technische kennis. Wij hebben die kennis in huis. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van consultancy, ontwerp, aanleg, service & beheer, in zowel coax-, inpandige datanetwerken als glasvezelnetwerken, kunnen we onszelf dan ook gerust dé adviseur van Nederland noemen.

Hoge uptime, veel inzicht

Wie bij ons een onderhoudscontract afsluit, krijgt meteen de beschikking over een customer portal (met beveiligde en persoonlijke inlogcode). Zo heb je altijd zicht op de staat van je netwerk, kun je het verloop en de voortgang van eventuele verstoringen zien en ben je verzekerd van een hoge uptime. Op basis van ticketnummer en statusmeldingen, verstrekken onze field engineers informatie over het verloop van de verstoring binnen het netwerk. Daarnaast stelt de customer portal onze klanten in staat om beschikbaar gestelde rapportages in te zien, in de door hen gewenste periode.

Sla’s en kpi’s bewaking

Met ons Incident Management proces herstellen wij verstoringen in het netwerk zo snel mogelijk. Incidenten komen binnen bij onze servicedesk  of het Network Operations Center (NOC) van de klant. Maar ook proactief initiëren wij incidenten. Binnen het proces, volledig aangestuurd door het NOC, registreren en communiceren wij naar alle betrokken partijen (bijv. service providers, de laag één beheerder en derde partijen). Storingen in het netwerk lossen onze monteurs vakkundig op. Hierbij maken zij gebruik van een trouble ticket systeem met een customer portal functionaliteit. Daarmee bewaken wij automatisch SLA’s en KPI’s.