Van bron tot kraan

Water is onmisbaar voor het leven op aarde. Wij brengen deze kostbare vloeistof van de bron tot bij de consument. Voor drinkwaterbedrijven in het hele land verzorgen wij de engineering en aanleg van waterleidingen en huisaansluitingen. De drinkwaterbedrijven zijn klant bij ons. We leggen nieuwe waterleidingen aan en reconstrueren bestaande (hoofd)leidingen.

Kwaliteit, hygiëne en respect voor milieu en omgeving staan bij ons hoog in het vaandel. Wij werken klantgericht en transparant. Desgewenst combineren wij onze werkzaamheden met die van andere nutsbedrijven. We kijken voortdurend naar innovatieve aanlegmethoden en ontwikkelen zelf nieuwe hulpstukken. Zo besparen we kosten voor onze opdrachtgevers en reduceren we de overlast voor de gebruikers tot een minimum!

Naast de aanleg van transportleidingen hebben wij de kennis en kunde in huis om deze te renoveren. We maken daarbij gebruik van gepatenteerde technieken.

Sleufloze technieken
In binnensteden en op andere drukke locaties met veel winkels, woningen en bedrijfspanden is het openbreken van straten en trottoirs vaak geen optie als we leidingen gaan leggen of vernieuwen. Ook de aanwezigheid van bomen(rijen) en parkeerstroken kunnen voor overlast en schades zorgen. Speciaal voor dergelijke omgevingen zijn sleufloze technieken ontwikkeld.

Het toepassen van sleufloze technieken is maatschappelijk en milieutechnisch verantwoord: het leidt tot kortere doorlooptijden en veroorzaakt weinig overlast voor de omgeving. Per situatie wordt bekeken welke techniek het meest geschikt is en gezamenlijk met de opdrachtgever wordt de beste oplossing gekozen.

In Assendelft hebben we sleufloos vijf kilometer transportleiding voor drinkwater gerenoveerd. Recentelijk hebben wij voor diverse drinkwaterbedrijven de compactpipe als slimfit oplossing toegepast, waardoor opbrekingen tot een minimum zijn beperkt.

Om verouderde leidingen te verwijderen, zodat geen bouwstoffen meer in de ondergrond achterblijven, gebruiken we snij- en pushtechnieken. Hiermee kunnen wij inmiddels ook cementgebonden leidingen met minimale opgravingen verwijderen. Lees hier meer over onze sleufloze technieken.