Van bron tot kraan

Water is onmisbaar voor het leven op aarde. Wij brengen deze kostbare vloeistof van de bron tot bij de consument. Voor drinkwaterbedrijven in het hele land verzorgen wij de engineering en aanleg van waterleidingen en huisaansluitingen. De drinkwaterbedrijven zijn klant bij ons. We leggen nieuwe waterleidingen aan en reconstrueren bestaande (hoofd)leidingen.

Kwaliteit, hygiëne en respect voor milieu en omgeving staan bij ons hoog in het vaandel. Wij werken klantgericht en transparant. Desgewenst combineren wij onze werkzaamheden met die van andere nutsbedrijven. We kijken voortdurend naar innovatieve aanlegmethoden en ontwikkelen zelf nieuwe hulpstukken. Zo besparen we kosten voor onze opdrachtgevers en reduceren we de overlast voor de gebruikers tot een minimum!

Naast de aanleg van transportleidingen hebben wij de kennis en kunde in huis om deze te renoveren. We maken daarbij gebruik van gepatenteerde technieken.

Sleufloze technieken
In binnensteden en op andere drukke locaties met veel winkels, woningen en bedrijfspanden is het openbreken van straten en trottoirs vaak geen optie als we leidingen gaan leggen of vernieuwen. Ook de aanwezigheid van bomen(rijen) en parkeerstroken kunnen voor overlast en schades zorgen. Speciaal voor dergelijke omgevingen zijn sleufloze technieken ontwikkeld.

Het toepassen van sleufloze technieken is maatschappelijk en milieutechnisch verantwoord: het leidt tot kortere doorlooptijden en veroorzaakt weinig overlast voor de omgeving. Per situatie wordt bekeken welke techniek het meest geschikt is en gezamenlijk met de opdrachgever wordt de beste oplossing gekozen.

In Assendelft hebben we sleufloos vijf kilometer transportleiding voor drinkwater gerenoveerd. Recentelijk hebben wij voor diverse drinkwaterbedrijven de compactpie als slimfit oplossing toegepast, waardoor opbrekingen tot een minimum zijn beperkt.

Om verouderde leidingen te verwijderen, zodat geen bouwstoffen meer in de ondergrond achterblijven, gebruiken we snij- en pushtechnieken. Hiermee kunnen wij inmiddels ook cementgebonden leidingen met minimale opgravingen verwijderen.
 

Rioleringswerkzaamheden
Rioleringswerkzaamheden met grote diameters op een kleine oppervlakte – dat is onze uitdaging. Wij zijn gespecialiseerd in de aanleg en renovatie van rioolleidingen met een grote diameter in afwijkende en risicovolle omgevingen. Bijvoorbeeld in de binnenstad, waar het openbreken van straten en trottoirs vaak geen optie is.
 
Wij hebben jarenlange ervaring met deze werkzaamheden, die hun oorsprong vinden in de Amsterdamse binnenstad. Het vernieuwen van rioolleidingen tussen de grachten en de niet-onderheide grachtenpanden in, is specialistenwerk! En wat te denken van rioleringswerkzaamheden naast het Rijksmuseum? Onze ervaren vakmensen weten precies wat er speelt in dergelijke complexe omgevingen. Zij zorgen ervoor dat gebouwen geen schade oplopen door trillingen en dat omwonenden en passanten zo min mogelijk hinder ondervinden.

Ook hier worden waar mogelijk sleufloze technieken toegepast. Een voorbeeld is de kousmethode, waarbij we de leiding van binnenuit voorzien van een nieuwe buis. De methode is ontwikkeld door het Deense bedrijf Per Aarsleff A/S, waarmee wij een joint venture vormen voor de Nederlandse markt. De kousmethode is onder andere toegepast in Sittard-Geleen bij de renovatie van de riolering.