Vanaf de gasleverancier tot in de meterkast

Wij verzorgen de engineering, aanleg, inspectie en het onderhoud van landelijke gasnetten. Van dienst- en hoofdleidingen tot transportleidingen in lage- en hogedruknetten.

Tot onze werkzaamheden behoren ook het inrichten en onderhouden van distributiestations. Daarnaast plaatsen en/of vernieuwen wij op grote schaal slimme gasmeters. We zijn werkzaam voor netbeheerders en particulieren en vervangen duizenden meters per week.

We werken continu aan de verbetering van onze processen, werkwijze en kwaliteit. Om deze reden investeren wij volop in innovatie, zoals sleufloze technieken.

Sleufloze technieken
In binnensteden en op andere drukke locaties met veel winkels, woningen en bedrijfspanden is het openbreken van straten en trottoirs vaak geen optie als we leidingen gaan leggen of vernieuwen. Ook de aanwezigheid van bomen(rijen) en parkeerstroken kunnen voor overlast en schades zorgen. Speciaal voor dergelijke omgevingen zijn sleufloze technieken ontwikkeld.

Een voorbeeld is de compactpipe oplossing, waarbij we de leiding van binnenuit voorzien van een nieuwe buis. Deze methode is ontwikkeld in samenwerking met Wavin en wordt nu in de Nederlandse markt toegepast.

Close fit oplossing met Compact pipe in metalen gasleidingen

 

Het toepassen van sleufloze technieken is maatschappelijk en milieutechnisch verantwoord: het leidt tot kortere doorlooptijden en veroorzaakt weinig overlast voor de omgeving. Per situatie wordt bekeken welke techniek het meest geschikt is en gezamenlijk met de opdrachtgever wordt de beste oplossing gekozen.

Om verouderde leidingen te verwijderen, zodat geen bouwstoffen meer in de ondergrond achterblijven, gebruiken we snij- en pushtechnieken.

Vervangen stalen HD gasleiding d.m.v. snijden