Ervaren in elektriciteit

Stroom is onmisbaar in onze huidige samenleving. Elektriciteitsnetwerken moeten vierentwintig uur per dag functioneren. Het aanleggen en onderhouden van elektriciteitsnetwerken is ons vakgebied. Wij doen dit voor diverse netbeheerders.

We brengen voor laagspanning, middenspanning, en hoogspanning kabels aan, bouwen stations om en zorgen voor de montage. Ook het plaatsen van slimme meters behoort tot onze activiteiten.

We verbruiken in Nederland steeds meer stroom en wekken deze steeds vaker duurzaam op. Op locaties waar voldoende ruime is en weinig overlast voor de omgeving kan ontstaan, verrijzen windturbines.

De opgewekte stroom moet moet maximale zekerheid van A naar B worden getransporteerd. Hieraan worden strenge eisen gesteld. Daarom investeren TenneT en andere netbeheerders fors in de leverzekerheid van hun netwerken, die een belangrijke schakel zijn in het Europese elektriciteitsnet.

BAM Energie & Water heeft jarenlange ervaring met de aanleg van hoogspanningsverbindingen, die om esthetische en onderhoudstechnische redenen steeds vaker ondergronds worden aangebracht.

Als multidisciplinaire organisatie hebben wij naast het aanleggen en monteren van kabels ook de engineering en onderhoud in huis. Hierdoor zijn wij in staat het ontwerp en de uitvoering van complete projecten te verzorgen met alle dienstverlening daaromheen: oriëntatiemelding van leidingen en kabels, schouwen, proefsleuven graven, bodemonderzoek en vergunningen.

Aanleg en montage van middenspanningsnetten
Onze middenspanningsmonteurs leggen voor netwerk- en energiebedrijven, maar ook voor particulieren, 10 kV-, 20 kV- en 50 kV-netten aan. Hierbij horen ook het maken van verbindingsmoffen, cross bonding moffen, eindsluitingen en het inrichten en ombouwen van stations. Verder kunnen wij stations in en uit gebruik nemen en inspecties uitvoeren. Ook het leveren van de benodigde materialen maakt deel uit van onze dienstverlening.

Meterverwisseling
Vanaf het moment van de grote uitrol van slimme meters zijn wij betrokken bij de grootschalige vervanging. Momenteel vervangen wij voor diverse netwerkbedrijven duizenden meters per week.