Veiligere fietspaden door intelligente scan met FietsPadvinder


 

Een innovatieve manier om fietspaden veiliger te maken. Dat is FietsPadvinder. Zeker nu het aantal ongevallen met fietsers stijgt. En het aantal fietsers en het aantal verschillende type fietsers dat gebruik maakt van de fietspaden toeneemt. 

Artificial intelligence

De FietsPadvinder is een high-end inventarisatie en analysemethode om de eigenschappen van de fietsinfrastructuur in beeld te brengen. Waarbij sensoren het pad en de omgeving van fiets en fietser scannen en we met behulp van artificial intelligence (AI) alle informatie analyseren.

Overzichtelijk dashboard

Zowel de fiets als berijder (padvinder) voorzien we van sensoren: LiDAR, GPS, accelerometers en camera’s. Deze meetapparatuur scant de omgeving en verwerkt deze in een digitaal bestand. Met de analyse van de verzamelde data brengen we de fietsinfrastructuur via algoritmes nauwkeurig in kaart. Dit landt vervolgens in een overzichtelijk dashboard met uitgebreide (automatische) selectiemogelijkheden. Zo verkrijgen we een beter beeld van het fietspad, de obstakels en kunnen we analyseren of we beschikken over voldoende veilige fietsinfrastructuur.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.  

Wil jij de kracht van digitale infrastructuur en AI verkennen? Neem contact met ons op.

 

Alle voordelen nog eens op een rijtje

  • Proactief sturen op comfort en verkeersveiligheid
  • Snel, eenvoudig, eenduidig en objectief beeld van fietsinfrastructuur
  • Inwinning vanuit perspectief fietser
  • Direct inzicht in onder meer lengte, breedte, type wegdek, objecten, boogstralen, hellingen.
  • AI-Modules as a service, voorzien van de laatste updates en nieuwe functies
  • Helder gevisualiseerd
  • Zeer hoge nauwkeurigheid 
     

Innoveren doen we samen. Door samen te werken, kennis te delen en te blijven leren. De FietsPadvinder ontwikkelen en verbeteren we samen met: