Advies en maatwerk in asfalt

‘Tweedehands’ asfalt
Asfalt. Het zwarte groen. Dat is tenminste onze opvatting. Het gebruik van nieuwe, natuurlijke grondstoffen van asfalt beperken en zoveel mogelijk oud asfalt hergebruiken. Dat lukt ons steeds beter. De recyclingpercentages gaan omhoog, zelfs al boven de 90%! Uniek in de branche.

Minder CO2
Minder nieuwe, natuurlijke grondstoffen dus. Maar ook de CO2- uitstoot tijdens het productieproces kan minder, vonden wij. Daarom hebben we gekeken hoe we de hoge productietemperatuur van asfalt van ongeveer 160oC naar beneden konden krijgen. Dankzij een innovatief proces zijn wij nu in staat asfalt te produceren op ‘slechts’ 100oC. Dat scheelt 30% aan CO2-uitstoot!

Landelijke dekking
Als aandeelhouder van asfaltcentrales door het land hebben wij bij onze projecten altijd een asfaltcentrale dichtbij. Bij al onze centrales zijn onze asfaltproducten van constante kwaliteit. We controleren dit vanuit onze eigen laboratoria. Kijk voor meer informatie op www.asfaltcentrale.nl

Voorop in kennis
Onze experts in het asfalt expertisecentrum zorgen er met onderzoek en tests voor dat BAM Infra voorop loopt in de ontwikkeling van het zwarte groen. Vanuit dit centrum zijn de laatste jaren innovaties als LEAB, op lagere temperatuur produceren, en LE2AP, geluid reducerend, duurzaam, minder hinder voor verkeer. Door de lagere productietemperatuur kan het verkeer eerder gebruik maken van de weg.

 

Contact

 

 

Demonstratietuin voor duurzaam asfalt op A73