Duurzaam asfalt

Duurzaam asfalt

Asfalt is een van onze specialismen. We zijn continu op zoek naar hoe het materiaal, de constructie of de productie en verwerking duurzamer kan. We experimenteren, innoveren en werken nauw samen met ketenpartners zoals Freesmij, AsfaltNu en Latexfalt. 

Soorten duurzaam asfalt

Verschillende wegen vragen om een andere typen asfaltmengsels. Wij hebben de kennis en kunde in huis om jou hierover te adviseren. Dagelijks werken in onze regio’s en op ons kantoor in Culemborg collega’s om het beste advies uit te werken en uit te voeren op onze projecten. Er zijn verschillende soorten duurzame asfaltmengsels zoals lage temperatuur asfalt (LEAB), mengsel met partiële recycling, PA-stone of andere secundaire steensoorten. Aan de hand van de weg bepalen wij welke asfaltsoort het meest geschikt is.  

Hergebruiken van asfalt            

Oud asfalt proberen we zoveel mogelijk te hergebruiken. Daarmee beperken we het gebruik van nieuwe, natuurlijke grondstoffen. We werken continu aan innovatieve asfaltoplossingen en aan de kwaliteit van asfaltmengsels en asfaltverhardingen. Hierbij doen we geen concessies aan de levensduur en de kwaliteit van het nieuwe gerecyclede asfalt.