Asfalt en wegen

Asfalt voor iedereen

We leveren asfalt aan iedereen. En we hebben de kennis, het materieel en de specialisten in huis voor het verwerken ervan. We realiseren kleine en grote en projecten voor veel verschillende klanten. We denken mee over de mogelijkheden en geven advies op maat. Voor rijkswegen, A-/N-wegen en fietspaden voor Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten. En ook voor opritten, terreinen en bruggen voor bedrijven en ondernemers. Ook zetten wij onze asfaltverwerkingsploegen in voor andere aannemers.

Voorop in kennis van asfalt

We spelen al jarenlang een leidende rol in het verduurzamen van asfalt, de productie en de verwerking ervan. De asfaltproductie hebben we vanaf 1 januari 2021 samengebracht met Heijmans in het nieuwe en onafhankelijke bedrijf AsfaltNu. De asfaltverwerking en advisering over verhardingsconstructies en onderhoudsmaatregelen blijft bij BAM Infra Nederland.

Technologie, advies en ontwikkeling

Wij zijn onderscheidend met onze kennis over duurzame wegen. Hiervoor zoeken wij de oplossing in het asfalt én in de totale constructie of verwerkingsmethode. Wij gaan voor maximaal circulair hergebruik en het verder terugdringen van onze energiebehoefte door asfalt aan te bieden dat op lagere temperatuur is geproduceerd.

Bodem en bouwstoffen

Ook beschikken we over unieke kennis van de bouwstoffen van duurzaam asfalt. Zo zijn wij als bouwbedrijf betrokken bij de ontwikkeling van de meest duurzame asfaltoplossingen voor onze klanten. Door gebruik te maken van uit urban mining gewonnen grondstoffen is transport van het bulkmateriaal ‘steenslag’ vanuit het buitenland naar Nederland niet langer nodig.

De verwerking van asfalt

Met onze (hoofd)uitvoerders en asfaltploegen hebben we dé specialisten in huis voor de verwerking van het asfalt of zoals ze we ook noemen: het zwarte groen. Onze vakmensen werken met materieel dat voldoet aan de hoogst geldende milieunormen en voorzien van de nieuwste digitale systemen.  We hebben een leidende rol met de overstap op HVO brandstof voor ons asfaltmaterieel, waarmee we de CO2-uitstoot met 89% reduceren. En met ’s werelds eerste volledig elektrische wals. Gebouwd door onze collega’s. Hiermee besparen we tot wel 42.000 kilogram CO2-uitstoot per jaar. Zo gaan we met onze asfaltverwekingsploegen voor een minimale impact op het milieu. Op naar de zero-emissie bouwplaats!

Jouw klimaatdoelstellingen behalen?

Dagelijks bouwen wij aan duurzame en gezonde leefomgevingen. Zo geven wij letterlijk vorm aan de toekomst van Nederland. Verduurzamen doen we samen.

Hoe kunnen we jou daarbij helpen?