Wij houden de samenleving mobiel

Het wordt steeds drukker in onze steden. En dat wordt de komende jaren alleen maar erger. Steeds meer mensen maken gebruik van onze infrastructuur. Voor werk, voor school of een dagje weg. En dat dwingt ons allemaal om op een andere manier na te denken over verstedelijking en mobiliteit.

De uitdaging is om het lééfbaar te houden. En dát gaat veel verder dan fietspaden of nieuwe rotondes. Het gaat om veiligheid, het terugdringen van CO2-uitstoot, nieuwe vervoersmiddelen en nog veel meer.

Onze infrastructuur speelt daar een belangrijke rol in. Samen met onze opdrachtgevers en partners maken wij die infrastructuur klaar voor de toekomst.

De slimme weg, ook in de stad

En die toekomst is een weg met een slim netwerk. In een stedelijke omgeving of daarbuiten. Met allerlei toepassingen van nieuwe technologie. Zoals sensoren die de veiligheid en doorstroming verbeteren. Zodat we het verkeer kunnen omleiden nog voordat de file ontstaat. We een vrachtwagenchauffeur kunnen waarschuwen voordat hij een klapband krijgt. En zodat we weten wanneer we een weg moeten strooien en wanneer niet. Via sensoren kunnen we ook fietsers sneller groen licht geven bij regen.

Maar de slimme weg faciliteert ook autonoom en elektrisch rijden. Hij is CO2-neutraal en staat direct in verbinding met interfaces in en buiten uw voertuig.

Integratie van verkeerssystemen

Al die interfaces koppeIen we aan elkaar zodat de infrastructuur beter functioneert, omdat verschillende systemen met elkaar samenwerken. Denk aan sensoren voor gladheid, een verkeersregelinstallatie die ‘praat’ met je Flitsmeister App en openbare verlichting die ‘met je meereist’.

Beheer en onderhoud

De druk op de infrastructuur neemt toe en we koppelen steeds meer systemen aan die infrastructuur. Dat vergt wat voor het beheer en onderhoud, om de beschikbaarheid te garanderen. Het voordeel van al deze nieuwe systemen is dat zij data generen. Data die wij gebruiken om inzicht te krijgen in de levensduur, gebruiksintensiteit en energieverbruik. Uiteindelijk gebruiken wij die data ook bij het voorspellen en voorkomen van storingen.

Dat is waar wij voor staan.

Contact