Renovatie Utrechtsebaan

De Utrechtsebaan is toe aan vernieuwing. Daarom vernieuwen wij in opdracht van gemeente Den Haag deze belangrijke verkeersader om Den Haag bereikbaar te houden.

Elke dag ruim 60.000 auto’s

Het aantal inwoners van de gemeente Den Haag groeit en de stad verwelkomt steeds meer bezoekers en bedrijven. Dagelijks rijden ruim 60.000 auto’s over deze belangrijke toegangsweg van en naar het centrum van Den Haag. Om ervoor te zorgen dat Den Haag goed bereikbaar blijft heeft de Utrechtsebaan (A12) een grote onderhoudsbeurt nodig.

In opdracht van de gemeente vernieuwen wij deze belangrijke verkeersader tussen op- en afrit 1 Den Haag-Centrum (de kruising met de Zuid Hollandlaan, S101/N44) en op- en afrit 3 Bezuidenhout. Het asfalt op dit deel van de Utrechtsebaan is in de jaren ’70 op een betonnen ondergrond aangelegd en is toe aan groot onderhoud. Hierna kan de weg weer tientallen jaren mee.

 

Onze aanpak

Het opknappen van de Utrechtsebaan gebeurt in beide rijrichtingen. Als eerst zijn de rijstroken in de rijrichting naar Den Haag aan de beurt. Zestien weken lang is de Utrechtsebaan in totaal afgesloten voor het verkeer de stad uit, in de richting van het Prins Clausplein. Het verkeer de stad in, richting Den Haag centrum en Scheveningen kan in die periode gebruik blijven maken van de weg, behalve tijdens enkele weekendafsluitingen. Het werk leveren we in mei 2022 op.

Na enkele nachten waarin inspecties van de wanden zijn gedaan om precies te bepalen welke herstelwerkzaamheden nodig zijn, knappen we nu de betonnen wanden en vloeren op, krijgt het wegdek nieuw asfalt en vervangen we de geleiderails door betonnen barriers.