Onderhoud en verbeteren van industriecomplex Chemelot

Van onderhoudswerkzaamheden tot aan grootschalige verbouwingen. Voor de diverse fabrieken op het Chemelot complex als voor de infrastructuur. Ons vaste team voert ze dagelijks uit.

Ruim 60 fabrieken. Meer dan 8.100 medewerkers. En 150 gevestigde bedrijven. Op een centrale plek in het centrum van Europa in Zuid-Limburg ligt chemisch georiënteerd industrieterrein Chemelot. Het terrein bestaat uit twee delen: Industrial Park en de Chemelot Campus. BAM is op beide terreinen actief. Onze locatie is gelegen op het Industrial Park.

Het all-in pakket van BAM

Op het industrieterrein van 800 hectare groot en met 50 km aan wegdek voeren wij verschillende werkzaamheden uit voor zowel het bedrijventerrein als voor de bedrijven. We realiseren projecten van klein tot groot en we voeren onderhoudswerkzaamheden uit op basis van raamovereenkomsten. Van het plaatsen van betonconstructies en asfaltonderhoud tot aan het verbouwen en uitbreiden van gebouwen en onderhoud van en aanpassingen aan fabrieken. Ook voeren we op het terrein kleine servicegerichte werkzaamheden uit het herstellen van lekkages aan leidingwerk of schades aan hoogteportalen.

Onze klanten

We werken voor bedrijven als OCI, Fibrant, AnQore USG en SABIC. En hebben raamovereenkomsten met SABIC en Sitech.

Pieter Vogels, Technical Project Manager bij SABIC Petrochemicals: “Een project uitvoeren met BAM is een positieve ervaring. Het BAM-team ontzorgt je. Ze werken efficiënt met een klein team. Het belangrijkste is dat ze met je meedenken. Dat alles in een professionele en ook prettige sfeer, gedurende het gehele project.”

Een vast team

Op Chemelot werken we met een vast team bestaand uit een projectleider, twee hoofduitvoerders, vijf uitvoerders, een groep voormannen, timmermannen, grondwerkers en verschillende ingehuurde werknemers. Doordat we met dit vaste team gevestigd zijn op het terrein zijn we snel inzetbaar en kunnen we efficiënt inspelen op de behoefte. We hebben als geen ander kennis van het terrein en zijn gewend aan het werken in een industriële omgeving. Ook werken we met dit team voor industriële klanten in de regio Zuid-Limburg.

Sjaak Martens, Procurement & Contracting Manager bij Worley: “Bij Worley werken we elke dag aan het oplossen van de veranderende energiebehoeften van de wereld en de complexiteit binnen de Energy, Chemicals en Resources. Samenwerking en betrokkenheid met onze opdrachtgevers zijn voor ons essentieel om de uitvoering van de projecten succesvol te kunnen laten verlopen. Op het vaste team van BAM Infra Nederland kunnen we volledig vertrouwen. Zij laten dit duidelijk zien bij de projecten welke we samen met hen tot volle tevredenheid hebben gerealiseerd.”

Veiligheid staat voorop

Ons team heeft een jarenlange ervaring met het werken voor Chemelot en de bedrijven op het terrein. Bij BAM staat veiligheid op nummer één. Bij het werken op een industriecomplex gelden extra veiligheidsvoorschriften. Onze vakmensen zijn op de hoogte van deze regels en voorschriften en weten hoe ernaar te handelen.

Elektrische fietsen

Duurzaamheid vinden wij heel belangrijk. We doen dit niet alleen, maar juist samen met onze partners en opdrachtgevers. Op Chemelot hebben we twee elektrische BAM-fietsen. Zo kunnen onze uitvoerders en werkvoorbereiding op de fiets naar onze klanten om een werk op te nemen of een offerte langs te brengen. Een mooie duurzame stap op Chemelot.

 

Ook voor jouw bedrijf aan de slag?

We gaan graag het gesprek met jou aan en bespreken dan de mogelijkheden. Neem je contact met ons op?