Ombouw SUNIJ-lijn op de rit

Ombouw SUNIJ-lijn

In opdracht van Provincie Utrecht bouwen wij de Sneltramverbinding Utrecht - Nieuwegein – IJsselstein om. Oftewel, de SUNIJ-lijn. De sneltram is al sinds de jaren ’80 in gebruik. Rond de tramlijn zijn veel woningen gebouwd en de nieuwe inwoners maakten en maken massaal gebruik van de tram. Het is voor de bewoners dus een belangrijke verbinding met de stad Utrecht.

Wat staat er op de planning?

Op dit traject komen nieuwe, langere trams met een 50 centimeter lagere instap. Dat betekent dat we maar liefst 23 haltes verlagen en verlengen. Ook vernieuwen we tien kilometer aan spoor en bovenleiding. Een klus die niet zomaar geklaard is. Vanaf 30 mei werken we daarom minimaal acht weken lang, zes dagen per week van 's ochtends tot 's avonds laat aan deze ombouw. Na het afronden van deze werkzaamheden is het tijd voor twee weken testen. Daarna zijn de trams weer toegankelijk voor reizigers.

Kaart met sneltramverbindingen

Sneltramverbinding Utrecht-Nieuwegein-IJsselstein inclusief de 23 haltes tot aan Utrecht Centraal

Veiligheid op 1

Vanwege de 23 haltes is het een omvangrijk project, waar we op veel verschillende plekken tegelijk werken. Hoe houd je dan zicht op de veiligheid? Daarom testen wij, als eerste bouwbedrijf, met de app van Safesight. Via deze app centraliseren we alle communicatie over veiligheid op het project. Medewerkers kunnen meldingen maken die bij onze controlroom binnenkomen. Daar bepalen de Bouw Coördinators Uitvoering vervolgens of we een actie uit moeten zetten en bij wie. Die acties kunnen de medewerkers vervolgens in de app in hun takenlijst zien en oppakken.

Ruben aan de Stegge, Adviseur innovatie: 'Het doen van meldingen is op deze manier heel laagdrempelig en transparant, want iedereen kan volgen wat we doen met een melding. Alle betrokkenen van het project zijn goed geïnformeerd en beschikken over actuele informatie. Daarnaast is dit een perfect voorbeeld van leren van andere branches op het gebied van veiligheid. Festivalorganisaties gebruiken deze werkmethode ook.. En het is een gigantische stap in de digitalisering van de bouw.'

Locatie

Deel op social media