Gebiedscontract Zuid-Kennemerland IJmond

Overzicht gebied Zuid-Kennemerland

Voor de provincie Noord-Holland voeren wij samen met Krinkels het gebiedscontract Zuid-Kennemerland IJmond uit. Een bijzondere contractvorm waarbij wij verantwoordelijk zijn voor het op orde houden van het areaal van de provincie. Waarin we een adviserende rol hebben over het beheer en onderhoud en waarin we verbeteringen aan kunnen dragen. Dat maakt het een bijzondere samenwerking met de opdrachtgever die de regie deels uit handen geeft en hierdoor de markt de ruimte biedt om te komen met innovatieve en duurzame oplossingen. LED verlichting en slimme verkeersregelinstallaties (iVRI’s).

Van Zandvoort tot Castricum

Het gebied strekt zich uit van Zandvoort en Haarlem in het zuiden tot Castricum in het noorden en bevat meerdere N-wegen, twee hoogwaardige openbaar vervoer banen en een fietspad in de duinen bij Zandvoort.

In het gebied onderhouden we het asfalt, maaien en onderhouden we de bermen langs de wegen en onderhouden we de kunstwerken, openbare verlichting en verkeersmanagementsystemen. Ook zijn we verantwoordelijk voor incidentmanagement, gladheidsbestrijding en de bestrijding van ziekten en plagen onder de aanwezige beplanting.

Hierbij dragen wij duurzame oplossingen aan, zoals duurzaam asfalt, LED verlichting en slimme verkeersregelinstallaties (iVRI’s).

Samen innoveren

“In deze bijzondere contractvorm is samenwerken essentieel”, aldus Ruud Kool, projectleider bij BAM Infra. “We zijn sinds 2017 begonnen met dit contract en de samenwerking is in 2019 dus nog redelijk nieuw. Maar je ziet al dat we stappen maken en dat er een steeds intensievere samenwerking is”, meent Ruud. “Wij maken gebruik van de kennis van de provincie van dit areaal, maar we verzamelen ook nieuwe data over de staat van het gebied. We voegen vervolgens onze kennis toe van nieuwe oplossingen vanuit onderhoud en infrastructuur. Je bent dan echt samen aan het innoveren”.

Ruud Kool vervolgt: “Een mooi voorbeeld van zo’n innovatie is het verzamelen van data over de staat van de wegen. Wij krijgen van de provincie de ruimte om onze module voor asfaltschadeherkenning te testen zodat we deze verder kunnen ontwikkelen. Je test dus iets in de praktijk. Dat is voor iedereen spannend. Het getuigt van vertrouwen en lef dat de provincie hier ruimte voor biedt”.

24/7

In het geval van een fikse storm kan het wegverkeer overlast hebben van takken of zelfs bomen op de weg. Of bij vorst last van gladheid. Het is onze taak om bij dergelijke incidenten snel ter plaatse te zijn om de overlast tot een minimum te beperken en zo de veiligheid voor het verkeer te garanderen. We zitten daarom met onze projectlocatie midden in het gebied, met voldoende mensen om direct te kunnen schakelen.

“Vanuit verschillende perspectieven is dit een mooi project om samen met onze partner Krinkels voor de provincie Noord-Holland uit te mogen voeren”, besluit Ruud.

Kijk voor meer informatie op www.gebiedscontractkennemerland.nl

Projectlocatie

Deel op social media

Meer weten?

Daan van den Akker

Daan van den Akker

Business developer

Joost de Jong

Joost de Jong

Commercieel manager

Benieuwd wat BAM Infra kan betekenen? Neem gerust contact op!

Jos van Rijen

Manager Design Operations

‘Digital Design is de kunst van het creëren, vastleggen en integreren van gegevens met behulp van een digitale vaardigheden. Specialisten van BAM Infraconsult gebruiken steeds vaker geavanceerde technologieën om gegevens vast te leggen en ontwerpen te maken in een gedigitaliseerde omgeving. Digital Design stelt ontwerpers in staat om mogelijkheden te verkennen en innovatieve oplossingen te ontwikkelen in een virtuele omgeving.’

Kitting Lee

Kitting Lee

Director Digital Asset Management

'Ik houd mij bezig met de ontwikkelingen van Artificial Intelligence in de bouw. Wij creëren samen met onze partners een strategische aanpak met vernieuwende producten en slimme oplossingen op dit vlak. Graag ga ik met jou in gesprek over de ontwikkelingen die je ziet binnen Asset management en hoe we er samen voor kunnen zorgen dat assets waarde blijven creëren.'

Marcel Verkerk

Marcel Verkerk

Michiel Dop

Commercieel manager

‘Een optimaal passende oplossing. Daar help ik u graag bij. Hoe? Door een soepele samenwerking met als resultaat dat uw doelen worden bereikt. Door de juiste vragen te stellen en hiermee uw vraagstukken goed te doorgronden. En door onze lokale bekendheid en sterke achterban. Uiteraard houden wij rekening met duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit.’

Nick Overkamp

Nick Overkamp

Conceptmanager Renovatieconcept Bruggen

René Beurze

René Beurze

Directeur Operations BAM Infraconsult

Sander den Blanken

Sander den Blanken

Directeur BAM Infraconsult

'Ontwerpen bij BAM Infraconsult gaat niet alleen over hoe het eruit ziet, hoe innovatief of onderscheidend het is in de markt, maar ook hoe we het constructief veilig en efficiënt kunnen bouwen en duurzaam onderhouden. Wij adviseren en ontwerpen daarom integraal samen met onze collega’s voor een duurzame toekomst. Wij richten ons daarbij op life cycle solutions en maken maximaal gebruik van de nieuwste digitale technieken’

Sander Roesink

Sander Roesink

Clustermanager Ontwerpmanagement

‘In Design & Construct contracten ben je succesvol als je op het juiste moment de juiste mensen in het ontwerpproces betrekt en met elkaar duidelijke afspraken maakt. Hierin moeten met name ook de collega’s van de werkvoorbereiding en de uitvoering een rol spelen door tijdig hun kennis en kunde in te brengen zodat we kunnen zeggen: ‘Mijn ontwerp is jouw ontwerp en jouw resultaat is mijn resultaat!’

Sanne van Vliet

Sanne van Vliet

Commercieel manager

Benieuwd wat BAM Infra kan betekenen? Neem gerust contact op!

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op via het formulier.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
3 + 0 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.