Duurzame overeenkomst gemeente Amsterdam

Gemeente Amsterdam heeft het lef gehad om als eerste gemeente in Nederland een samenwerkingsovereenkomst (SOK) op te stellen voor meerjarig onderhoud van asfalt en elementenverharding, op de meest duurzame manier. Een manier van aanbesteden waarbij wederzijds vertrouwen enorm belangrijk is. Waarbij samen slim en schoon werken voorop staat. Aan ons de schone taak om het onderhoud aan de infrastructuur in Amsterdam zo duurzaam mogelijk uit te voeren, tegen een eerlijke prijs.

Duurzaam asfalt

In de overeenkomst zijn onder andere afspraken gemaakt over de inzet van duurzame materialen. Zo werken wij met onze duurzame asfaltproducten. Wij hebben minder energie nodig om dit asfalt te produceren, omdat we het op lagere temperaturen kunnen maken dan conventioneel asfalt. Op 105oC in plaats van 165oC. Minder energieverbruik betekent ook minder uitstoot van schadelijke stoffen. En we gebruiken groen gas bij de productie van ons duurzame asfalt.

En we kunnen dit combineren met het hergebruik van oud asfalt. In een innovatief proces halen wij oud asfalt uit elkaar. In onze asfaltcentrale om de hoek scheiden we de verschillende bestanddelen, zodat we deze weer kunnen verwerken in nieuw asfalt. Zo putten wij minder uit natuurlijke bronnen.

Elektrisch materieel

Naast duurzamere materialen zetten we waar mogelijk elektrisch aangedreven materieel in. Dat gaat van handgereedschap tot een wals, en van pick-ups tot bakfietsen. Ook op deze manier verkleinen we de hoeveelheid uitgestoten schadelijke stoffen. Als er geen elektrisch alternatief is voor ons materieel, dan gebruiken we HVO brandstof in plaats van reguliere fossiele brandstoffen. Hiermee reduceren we schadelijke uitstoot met 89%.

Zo hebben we de ’s werelds eerste en zelf gefabriceerde elektrische wals ingezet bij asfalteerwerkzaamheden op de Hobbemakade. En rijden er twee stratenmakerskoppels in Amsterdam Zuid-Oost rond in onze elektrische pick-ups.

Zelf ingerichte hub

Bij ons kantoor in Amsterdam Zuid hebben wij diverse schone vervoersmiddelen klaar staan. Hiermee kunnen onze medewerkers slim de stad in en uit. Deze hub ligt naast het station Overamstel. Je kunt er gratis parkeren, je kunt carpoolen, je gaat op de fiets verder of je stapt in een elektrische Renault ZOE. Door schonere vervoersmiddelen en door met elkaar mee te rijden reduceren we onze uitstoot en reizen we veel efficiënter.

Zelfvoorzienend

Om dit materieel op te laden willen we natuurlijk geen gebruik maken van openbare laadvoorzieningen. We willen zelfvoorzienend zijn. Uiteraard wekken we de elektriciteit op locatie niet op met diesel aangedreven aggregaten. Daar hebben we een solarkeet voor, een keet die vol ligt met zonnepanelen. Of zonne-aggregaten en powerbanks, in de vorm van kleine containers. En als we zelf de oplossing niet in huis hebben, zorgen we er met specialisten voor dat we de meest duurzame oplossingen uit de markt halen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Bouwhub

Ook maken we gebruik van de Bouwhub in Amsterdam. Via deze hub kunnen we de bouwlogistiek veel efficiënter, slimmer en vooral schoner regelen. Bouwmaterialen gaan via gecombineerde ritten de stad in, met schonere vrachtwagens. En met elektrische fietsen zijn medewerkers van BAM, maar ook van andere bedrijven veel schoner op bouwplaatsen in de stad.

Verduurzamen doe je samen

Onze ideaalbeeld is dat wij de krachten nog meer bundelen met andere bouw- en infrabedrijven. Heeft een andere aannemer een waterstoftrekker, een elektrische shovel of staat hun bouwkeet om de hoek? Waarom niet combineren? Verduurzamen doe je uiteindelijk samen.

Projectlocatie

Deel op social media

Meer weten?

Daan van den Akker

Daan van den Akker

Business developer

Joost de Jong

Joost de Jong

Commercieel manager

Benieuwd wat BAM Infra kan betekenen? Neem gerust contact op!

Jos van Rijen

Manager Design Operations

‘Digital Design is de kunst van het creëren, vastleggen en integreren van gegevens met behulp van een digitale vaardigheden. Specialisten van BAM Infraconsult gebruiken steeds vaker geavanceerde technologieën om gegevens vast te leggen en ontwerpen te maken in een gedigitaliseerde omgeving. Digital Design stelt ontwerpers in staat om mogelijkheden te verkennen en innovatieve oplossingen te ontwikkelen in een virtuele omgeving.’

Kitting Lee

Kitting Lee

Director Digital Asset Management

'Ik houd mij bezig met de ontwikkelingen van Artificial Intelligence in de bouw. Wij creëren samen met onze partners een strategische aanpak met vernieuwende producten en slimme oplossingen op dit vlak. Graag ga ik met jou in gesprek over de ontwikkelingen die je ziet binnen Asset management en hoe we er samen voor kunnen zorgen dat assets waarde blijven creëren.'

Marcel Verkerk

Marcel Verkerk

Michiel Dop

Commercieel manager

‘Een optimaal passende oplossing. Daar help ik u graag bij. Hoe? Door een soepele samenwerking met als resultaat dat uw doelen worden bereikt. Door de juiste vragen te stellen en hiermee uw vraagstukken goed te doorgronden. En door onze lokale bekendheid en sterke achterban. Uiteraard houden wij rekening met duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit.’

Nick Overkamp

Nick Overkamp

Conceptmanager Renovatieconcept Bruggen

René Beurze

René Beurze

Directeur Operations BAM Infraconsult

Sander den Blanken

Sander den Blanken

Directeur BAM Infraconsult

'Ontwerpen bij BAM Infraconsult gaat niet alleen over hoe het eruit ziet, hoe innovatief of onderscheidend het is in de markt, maar ook hoe we het constructief veilig en efficiënt kunnen bouwen en duurzaam onderhouden. Wij adviseren en ontwerpen daarom integraal samen met onze collega’s voor een duurzame toekomst. Wij richten ons daarbij op life cycle solutions en maken maximaal gebruik van de nieuwste digitale technieken’

Sander Roesink

Sander Roesink

Clustermanager Ontwerpmanagement

‘In Design & Construct contracten ben je succesvol als je op het juiste moment de juiste mensen in het ontwerpproces betrekt en met elkaar duidelijke afspraken maakt. Hierin moeten met name ook de collega’s van de werkvoorbereiding en de uitvoering een rol spelen door tijdig hun kennis en kunde in te brengen zodat we kunnen zeggen: ‘Mijn ontwerp is jouw ontwerp en jouw resultaat is mijn resultaat!’

Sanne van Vliet

Sanne van Vliet

Commercieel manager

Benieuwd wat BAM Infra kan betekenen? Neem gerust contact op!

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op via het formulier.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
1 + 14 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.