Samenwerken: de sleutel tot succes

Samenwerken: de sleutel tot succes

Foto: Jan Bekker en Louis Jacobs (technisch beheerder Diergaarde Blijdorp) bij het met hergebruikte bovenleidingmasten verbouwde flamingoverblijf.

Maar liefst 38 jaar geleden begint Jan Bekker als monteur en nu werkt hij als projectmanager bij BAM Infra Nederland. Als verbinder in hart en nieren is één specifieke samenwerking hem éxtra dierbaar: die met Diergaarde Blijdorp. 

Terug naar 1985 …

Jan is 22 jaar en komt net uit (militaire) dienst. Via een uitzendbureau gaat hij als monteur aan de slag bij de Haagse Bouwonderneming (HABO), dat wordt overgenomen door BAM. Een aantal jaar daarna werkt hij als uitvoerder bovenleiding bij NBM, dat later ook onderdeel wordt van BAM. Jan: “Ik heb in al die jaren veel verschillende functies gehad. Van voorman en assistent uitvoerder, tot uitvoerder en projectleider”. Die brok kennis en ervaring komt ook vandaag de dag nog steeds van pas. “Mij maken ze niks wijs!”, zegt hij lachend. Met diezelfde lach komt hij nog steeds dagelijks naar zijn werk. Want ook na 38 jaar bij BAM doet hij zijn huidige functie als projectmanager bij BAM Infra OV nog iedere dag met veel plezier. Op dit moment werkt hij samen met zijn team onder andere aan de ombouw van het onderstation in Leidschendam/Voorburg, het vervangen van de perronverlichting van de metro in Amsterdam en de afbouw van de lijnbaan Prinsegracht in Den Haag. Eerder werd op zijn project in de binnenstad van Den Haag de elektrische krol voor het eerst ingezet.

De volgende generatie

Tijdens zijn werk draagt Jan graag een steentje bij aan de ontwikkeling van zijn jongere collega’s. “Ik zet me graag in om hen enthousiast te maken voor ons vak. Waar ik ze kan helpen, daar help ik. Natuurlijk zonder de oude wijsneus uit te hangen. Ik heb ook altijd mensen om me heen gehad waar ik dingen van kon leren en vragen aan kon stellen, dus ik weet hoe fijn dat is. Dat geef ik nu ook graag door. Samen met HTM en nu ook RET hebben we een soort vakschool opgericht voor monteurs. Er is namelijk niet echt een school om je te specialiseren in bovenleidingen. Daarom hebben wij samen een plek gebouwd om ‘droog’ te kunnen oefenen, met constructies en al. Echt learning on the job”.

Dublin

Als Jan terugblikt op zijn loopbaan bij BAM, is Dublin één van de projecten waar hij met extra veel plezier op terugkijkt. “In 2009 kreeg ik de kans om daar aan de slag te gaan met de uitbreiding van een tramlijn. Samen met onze buitenlandse BAM-collega’s. Erg leuk om een keer bij hen in de keuken te kijken. Ik ging over de bovenleiding, masten, etcetera. Een heel groot project. In 2011 hebben we het opgeleverd. Ja, dat vond ik echt een fantastisch project om aan mee te mogen werken. Daar heb ik het ook nog regelmatig over met (oud-)collega’s”.

Dierbare samenwerking

In zijn functie als projectmanager werkt Jan veel samen met partners en opdrachtgevers. Op papier is dat vooral zakelijk, maar in praktijk ontstaat er vaak een hechte band. Eén van de samenwerkingen die Jan nauw aan het hart ligt is een hele bijzondere: die met Diergaarde Blijdorp. Inmiddels alweer 10 jaar geleden, kwam Jan via collega’s van de RET in contact met Blijdorp. Jan: “Zij wilden een nieuw leeuwenverblijf bouwen en vroegen of wij als BAM daarin iets konden betekenen”. De start van een bijzondere samenwerking, waarbij bovenleidingmasten van railprojecten worden hergebruikt voor dierverblijven. Voorheen zouden deze bij het oud-ijzer belanden.

Duurzaam bouwen aan nieuwe verblijven

Jan is de verbindende factor tussen de verschillende partijen. “Diergaarde Blijdorp is een stichting en afhankelijk van giften. Ik ben gaan bellen met HTM, RET en GVB. Legde uit dat we in Blijdorp een leeuwenverblijf wilden gaan bouwen en vroeg of zij hiervoor nog gebruikte bovenleidingsmasten beschikbaar hadden die we konden gebruiken. Daarop kwamen ontzettend leuke en positieve reacties en niet veel later hadden we er genoeg. We hebben het nieuwe leeuwenverblijf vervolgens als BAM ook zelf gebouwd. Voor ons een hele nieuwe omgeving, met nieuwe uitdagingen. Denk aan veiligheid en beperken van overlast voor de bezoekers. Onze expertise van light railprojecten komt daar natuurlijk goed bij van pas. Zo moet je bijvoorbeeld goed weten hoe je de boorbuizen moet plaatsen. We hebben een echte tramconstructie toegepast op de plek waar nu de leeuwen lopen. Heel bijzonder om aan mee te werken. En met de nieuwe coating die we hebben aangebracht, gaan die bovenleidingmasten zo nog 100 jaar mee. Fantastisch, toch? Daar maak ik mij graag hard voor.”

Na het leeuwenverblijf volgde in 2018 het verblijf van de maki’s. In 2019 het flamingoverblijf. En op dit moment is er een nieuw verblijf ‘under construction’. Daarover binnenkort meer.