Duurzaam verbinden

Een andere blik op ons werk. Geen bouwplaats of bouwmaterieel. Wel een inkijkje in het resultaat van ons werk. Dagelijks bouwen wij aan een duurzame toekomst. Door Nederland fysiek te verbinden via de infrastructuur waar wij aan werken. Van schoner openbaar vervoer en meer groene kilometers. Tot plezier in bewegen en veilig oversteken voor mens en dier.

Duurzaam verbinden voor een mooier Nederland

 

 

Meer weten over onze duurzame familie

Duurzaam verbinden voor een mooier Nederland

Duurzaam verbinden … voor mens en dier. Van een onbeveiligde overweg aan de Maartensdijkseweg in Hilversum naar een tunnel onder het spoor. Met ruimte voor fietsers en voetgangers. Én de dieren uit het Goois Natuurreservaat aan beide zijden van het spoor. Samen met ProRail, gemeente Hilversum en Goois Natuurreservaat. Zo maken we Nederland veiliger én mooier. Voor mens 🚶‍♂️en dier 🐑.

Duurzaam verbinden voor een mooier Nederland

Duurzaam verbinden … voor schoner openbaar vervoer. Geen vervuilende dieselmotoren meer. Maar elektriciteit uit onze circulaire gebouwde laadstations. Met één druk op de knop zijn de veerponten van GVB binnen 3 minuten weer opgeladen. Om fietsers en voetgangers naar de overkant te brengen. Stil, schoon, snel, makkelijk én duurzaam.

Duurzaam verbinden voor een mooier Nederland

Duurzaam verbinden … voor een veilige oversteek. Voor weggebruikers én voor dieren. Met de aanleg van ecoduct Koekendaal over de A18 hebben we leefgebied van de flora en fauna in natuurgebied De Wrange uitgebreid. Dat betekent veiliger en meer ruimte en voedsel. Voor dassen, reeën, vleermuizen, boomkikkers, kamsalamanders en hagedissen. 

Duurzaam verbinden voor een mooier Nederland

Duurzaam verbinden … voor meer plezier in bewegen. Samen met the Pump Factory maken we pumptracks en andere urban sports voorzieningen. Om jongeren letterlijk in beweging te brengen. Ruimte creëren voor gezonde mobiliteit. Dat is ons doel. In samenwerkingen met gemeenten, scholen en wijkorganisaties. 

Duurzaam verbinden voor een mooier Nederland

Duurzaam verbinden … voor meer groene kilometers. Door fietsers ruimte te geven via (snel)fietspaden. En gemak en service te bieden via een app voor de woon-werkvergoeding en het fietsservicepunt. Samen met Schiphol en de andere partners in GoinGDutch stimuleren en faciliteren we medewerkers op het Schipholterrein om de fiets te pakken. Voor het woon-werkverkeer van en naar de luchthaven.

Duurzaam verbinden … door de natuur een handje te helpen met de bouw van ecoducten. Bijvoorbeeld ecoduct Koekendaal. Daar hebben we de verbinding tussen de natuurgebieden aan beide zijden van de snelweg hersteld. Met ecoloog Henriette van der Loo nemen we een kijkje. Om te zien of dieren 🦌🦡🐇 het ecoduct weten te vinden.

In zeven maanden tijd slopen én bouwen wij de Oude Haagsebrug. De belangrijkste busverbinding tussen Schiphol en Amsterdam. Een behoorlijke uitdaging; het moet snel, veilig en met minimale hinder. Een goede voorbereiding en slimme werkmethodiek zijn essentieel. Benieuwd hoe we samen met onze opdrachtgevers de schouders eronder zetten?

Dubbel duurzaam. Een fiets- en loopbrug gemaakt van hergebruikte wc-potten en beton. En opgebouwd uit stapelbare blokken. We hebben ‘m gebouwd bij The Green Village. Vrijwel zonder gebruik van lijm of cement. De brug is daardoor goed en snel af te bouwen en elders weer op te bouwen. 

Springen op de circulaire en drooggestapelde boogbrug op The Green Village. ‘Dat kan gewoon’, ervaart Jasper Visser tijdens zijn bezoek aan TU Delft Campus. Daar ging hij in gesprek met Ate Snijder, Tim Jonathan en Bas de Jong over deze stevige én bijzondere duurzame brug. 

Energie krijg je ervan! ⚡💡 Mara Oldewelt verkent samen met Arjan Dams de versnelling van de energietransitie. In 2050 willen we als Nederland alleen nog maar duurzame energie gebruiken. Maar hoe we daar komen? TenneT en BAM slaan de handen in elkaar voor meer windenergie van zee.