Bestuur

De directie van BAM Infra Nederland bestaat uit Erik Staps a.i., Ghislaine Aarts en Rob Kalma.

Erik Staps – directeur a.i.

Erik Staps is per 1 februari 2019 aangesteld als ad interim directeur. 

Ghislaine Aarts – directeur Human Resources (HR)

Ghislaine Aarts (1970) studeerde Bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden, met als afstudeerrichting Arbeid, Arbeidsverhoudingen en HRM. Vervolgens volgde zij aan de Academie voor Management in Groningen de leergangen voor HR-strateeg en Talent- en Organisatieontwikkeling.

Zij startte haar loopbaan in de uitzendbranche, deed ruime ervaring op als consultant binnen diverse bedrijven en trad in 2006 in dienst bij Rabobank Nederland. In 2009 stapte zij over naar Eneco, waar zij diverse HR managementfuncties bekleedde. Sinds 2014 is Ghislaine werkzaam bij BAM. Eerst als directeur HR bij BAM Civiel en sinds eind 2014 als directeur HR bij BAM Infra Nederland. Zij maakt tevens deel uit van de directie.

Naast HR is Ghislaine ook verantwoordelijk voor de afdelingen KAM (Kwaliteit, Arbo en Milieu) en Communicatie. Hierbij zet zij zich met name in voor verbindend leiderschap en diversiteit. De afgelopen jaren heeft zij mede vorm gegeven aan de nieuwe organisatiestructuur van BAM Infra Nederland.

Ghislaine: ‘Mijn missie is op vernieuwende wijze optimaal invulling te geven aan onze strategie op het gebied van HR. Daarbij stellen we gezamenlijk de functies en competenties vast die we in de toekomst nodig hebben, en bepalen we hoe we onze medewerkers ‘fit for the job’ en ‘fit for the future’ krijgen. Speerpunten hierbij zijn samenwerking, duurzame inzetbaarheid, het ontwikkelen van competenties, sociale innovatie en co-creatie.’

Motto
‘Als je snel wilt gaan, ga alleen. Als je ver wilt komen, ga samen.’
(Afrikaans gezegde)

Rob Kalma – directeur Finance

Rob Kalma (1964) studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Na afronding daarvan behaalde hij zijn master in bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en een postdoctoraal als Controller aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Hij startte zijn carrière bij Siemens Nederland als controller, werd vervolgens hoofd Planning & Control bij NS Cargo en trad in 2000 in dienst bij Stork Infratechniek als controller, waarna hij in 2003 benoemd werd tot financieel directeur van Stork Worksphere. In 2006 werd Stork Worksphere overgenomen door  Strukton, waarna Rob in 2009 financieel directeur van Strukton Group nv werd. In 2012 maakte hij de overstap naar BAM, en werd in januari 2015 benoemd tot financieel directeur van BAM Infra Nederland.

In zijn huidige functie is Rob verantwoordelijk voor de afdelingen Finance en Informatiemanagement. De afgelopen jaren heeft hij deze afdelingen vormgegeven door diverse veranderingen in de organisatie en systemen door te voeren, waardoor de kwaliteit en efficiëntie zijn toegenomen.

‘Ik ben trots op de dynamiek binnen BAM Infra, en de voortdurende wil die er leeft om te verbeteren. Ik kijk graag verder dan naar Finance alleen, en zie het als een van mijn taken om alle afdelingen met elkaar te verbinden en integraal samen te werken. Hierin speelt digitalisering een grote rol, mede ondersteund en gestuurd door Informatiemanagement.’