Wethouder Doorn deelt matten uit bij start opknapbeurt Hofcampweg Wassenaar

16 september 2014 17:47 - BAM Infra Nederland bv

Wethouder Bert Doorn (Verkeer en vervoer) van de gemeente Wassenaar en directeur Marco van Brecht van BAM Wegen reikten op vrijdag 12 september de eerste deurmat uit aan bewoners van de Hofcampweg. Afgelopen week begon BAM, in opdracht van de gemeente, met het opknappen van de Hofcampweg tussen de Oostdorperweg en Stadhoudersplein.

Bewoners van de Hofcampweg die direct aan de opgebroken weg wonen, ontvangen allemaal een deurmat. Met dit kleine gebaar kunnen de bewoners het zand van de straat buiten de deur houden. Aan het begin van iedere nieuwe fase van de werkzaamheden wordt de deurmat aan de direct aanwonenden uitgereikt.

Bert Doorn: veiliger en mooier

Wethouder Doorn: “Door de opknapbeurt worden de Hofcampweg en de directe omgeving veiliger en mooier. We gaan de parkeerproblemen aanpakken, de verkeersveiligheid vergroten en het woongenot van de bewoners verbeteren.” De Hofcampweg krijgt nieuwe bestrating tussen de Johan de Wittstraat/Starrenburglaan en het Stadhoudersplein. Dit deel van de weg wordt ingericht als een 30-km-zone. De parkeergelegenheid wordt uitgebreid naar de kant van de huizen. Zo wordt de verkeersveiligheid vergroot. Ook de veiligheid van het kruispunt Hofcampweg /Johan de Wittstraat/Oostdorperweg verbetert door de aanleg van een rotonde. Het weggedeelte Hofcampweg tussen de Johan de Wittstraat en Oostdorperweg krijgt nieuw asfalt vanwege de slechte staat van het wegdek.

Planning werkzaamheden

De werkzaamheden worden gefaseerd aangepakt en duren tot het einde van het jaar. Elke twee weken wordt een nieuw deel van de Hofcampweg aangepakt. De eerste fase, tussen Stadhouderplein en Ernst Casimirstraat, is inmiddels in volle gang. In de tweede fase vindt de aanleg plaats van de rotonde op kruispunt Johan de Wittstraat – Hofcampweg – Starrenburglaan. Om het kruispunt om te vormen tot een rotonde is een totale afsluiting van de kruising noodzakelijk. Deze afsluiting is gepland tijdens de schoolvakantie van 20 tot en met 26 oktober. Dit om het doorgaande verkeer zo veel mogelijk te ontlasten. Bij de overige werkzaamheden kan het verkeer langs de werkzaamheden blijven rijden. In totaal wordt er twee weken aan de rotonde gewerkt.

Half november is er een zondagafsluiting gepland voor het asfalteren van Hofcampweg tussen de Johan de Wittstraat en Oostdorperweg.

Op de hoogte blijven?

Actuele informatie over de werkzaamheden kunt u vinden op de website: www.wassenaar.nl/hofcampweg of via twitter @BAMhofcampweg.