Twee opdrachten voor Hogeschool Düsseldorf

30 januari 2013 08:35 - BAM Deutschland AG

Bunnik, 30 januari 2013 – BAM Deutschland AG (de Duitse werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv, gespecialiseerd in utiliteitsbouwprojecten) heeft van ontwikkelingsmaatschappij NRW opdracht verworven voor de realisatie van drie onderwijsgebouwen voor een hogeschool in Düsseldorf. Hiermee is een bedrag gemoeid van ruim € 54 miljoen. Tevens heeft Wayss & Freytag Ingenieurbau (de Duitse infrabouwer van BAM) van de stad Düsseldorf een opdracht ter waarde van ruim € 8 miljoen verworven voor de ontsluiting van het campusterrein.

Voor de Fachhochschule Düsseldorf, met 7.000 studenten een van de grootste hogescholen in de deelstaat Nordrhein-Westfalen, realiseert BAM Deutschland in de stadswijk Derendorf twee faculteitsgebouwen met collegezalen, studieruimten, opnamestudio’s en sportfaciliteiten en een servicegebouw, dat onder meer onderdak biedt aan een restaurant (mensa) met een capaciteit van 1.600 stoelen en een bistro. De gebouwen staan op een ondergrondse parkeergarage, die wordt uitgevoerd door derden. Het ontwerp is van Nickl & Partner Architekten AG uit München.

De uitvoering van het project start binnenkort. Naar verwachting worden de gebouwen medio 2014 sleutelklaar opgeleverd. Inmiddels is Wayss & Freytag Ingenieurbau gestart met de aanleg van de benodigde infrastructuur. Deze werkzaamheden voorzien onder meer in de aanleg van een zevenhonderd meter lange, deels verhoogde weg, die via op- en afritten wordt aangesloten op een verkeersviaduct.

 

 

 

 

 

 

 

Nadere informatie:

  • pers: Drs. A.C. Pronk, +31 (0)30 659 86 21
  • analisten: Drs. P.R.E. Snippe, +31 (0)30 659 87 07