Sluiskiltunnel genomineerd voor prestigieuze Schreudersprijs

28 oktober 2015 13:46

Na nominaties voor de Nederlandse Bouwpluim en de internationale Tunnel Award, maakt de Sluiskiltunnel opnieuw kans op een prestigieuze prijs: de Schreudersprijs. Deze prijs wordt elke twee jaar aan een bedrijf of instelling uitgereikt voor een project waarbij op een innovatieve en verantwoorde manier gebruik is gemaakt van de ondergrond. De Stichting A.M. Schreuders is in 1998 opgericht om vernieuwend ondergronds bouwen te stimuleren en te inspireren. Op deze manier wil de stichting haar bijdrage leveren aan het oplossen van ruimtelijke problemen in ons dichtbebouwde land in een tijd van overvolle wegen, dichtbebouwde stadskernen en groengebieden die steeds kleiner worden.

Woensdag 9 december maakt Cees Brandsen, Hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat, bekend wie de winnaar is. De prijs bestaat uit een geldsom van € 25.000.
Een week eerder, donderdag 3 december, maakt de jury van de International Tunnelling & Underground Space Award 2015 in Londen bekend of Sluiskiltunnel in de categorieën Best Tunnel Award en Best Team Award tot de winnaars behoort.