Rijkswaterstaat gunt project Afsluitdijk aan consortium Levvel

16 maart 2018 11:12

Rijkswaterstaat heeft het project Afsluitdijk definitief gegund aan consortium Levvel. Dit consortium bestaat uit door Van Oord (in samenwerking met Aberdeen Standard Investments en APG Group) (46%), BAM (in samenwerking met PGGM) (46%) en Rebel (8%). Levvel ontwerpt, bouwt en financiert de versterking van de Afsluitdijk en is ook verantwoordelijk voor het onderhoud gedurende 25 jaar. De werkzaamheden starten najaar 2018 en zijn in 2023 afgerond.

Innovatief en creatief
Rijkswaterstaat selecteerde bij de aanbesteding op basis van de economisch meest voordelige inschrijving met de beste prijs-kwaliteit verhouding (EMVI-BPKV). EMVI-BPKV helpt om de innovatiekracht en de creativiteit van de markt beter te benutten. Rijkswaterstaat heeft de plannen van de marktpartijen onder meer beoordeeld op de criteria ‘duurzaamheid’, ‘tevreden gebruiker’, ‘tevreden beheerder’, ‘tevreden omgeving’ en de beheersing van enkele technische risico’s.

Icoon
Namens het consortium Levvel zegt Pieter van Oord, CEO Van Oord: “Als consortium zijn wij zeer verheugd met het verwerven van deze opdracht. Het is een eer te mogen bijdragen aan dit unieke project, dat al sinds 1932 grote delen van Nederland tegen overstroming beschermt. Na oplevering van de versterkte Afsluitdijk, beschikt Nederland opnieuw over een iconisch project als symbool van het innovatieve karakter van de Nederlandse (water)bouw.”

Lees hier het volledige persbericht