Renovatie A27 in Flevoland gegund aan BAM Infra

12 februari 2015 13:20 - BAM Infra Nederland bv

Rijkswaterstaat start in het voorjaar van 2015 met de renovatie van de A27 Flevoland, van de Stichtse Brug tot en met Knooppunt Almere. De huidige fundering van de weg kan de beweging van de ondergrond niet goed opvangen. Hierdoor zijn scheuren ontstaan in het wegdek. De opdracht voor de renovatie van de A27 Flevoland is gegund aan BAM Infra.

De A27 in Flevoland moet grondig worden aangepakt. Bij de renovatie krijgt de weg een flexibele fundering die de bewegingen van de ondergrond goed kan opvangen. Met de nieuwe fundering beperken we scheurvorming in de toekomst tot een minimum. Het rijcomfort voor de weggebruiker zal aanzienlijk verbeteren.

Over het hele traject tussen de Stichtse Brug en Knooppunt Almere wordt in beide rijrichtingen een geheel nieuw wegdek aangebracht van zeer open asfaltbeton (zoab). Zoab rijdt comfortabel, is stiller en heeft een goede afwatering.

Rijkswaterstaat zorgt met deze aanpak over het hele traject voor een duurzame oplossing. Zo kan de A27 in Flevoland weer vele jaren mee.

Naar verwachting duurt de renovatie tot medio 2016.