Provincie Groningen selecteert BAM voor reconstructie kruising N366 Ter Apel

7 december 2016 14:24

Groningen, 7 december 2016 - Provincie Groningen heeft BAM geselecteerd voor de reconstructie van de kruising N366 met de Westerstraat in Ter Apel. De reconstructie maakt deel uit van het plan de N366, de route Veendam – Stadskanaal –Emmen, veiliger te maken en gewenste ontwikkelingen in de Veenkoloniën mogelijk te maken. De kruising wordt met een viaduct ongelijkvloers gemaakt en de bestaande parallelweg wordt weer aangesloten op de Westerstraat. BAM start februari 2017 met de werkzaamheden. De planning is de nieuwe kruising eind 2017 op te leveren. De contractsom bedraagt circa € 4 miljoen.

De provincie werkt al sinds 2009 aan het verbeteren van de verkeersveiligheid op de N366. De volledige route wordt heringericht als volwaardige autoweg. Daardoor moet ook de doorstroming van het verkeer verbeteren.

Doelstellingen provincie
Provincie Groningen heeft voor de aanbesteding van het project voor het eerst Best Value Procurement (BVP) ingezet. De belangrijkste doelstellingen van de provincie zijn een goed omgevingsmanagement, hinderbeperking, duurzame oplossingen, veiligheid en draagvlak. BAM heeft op kwalitatieve aspecten zoals kansen, risico’s en beweringen de hoogst mogelijke score gehaald. BAM onderscheidt zich in haar plan van aanpak ook in de fasering van het project en in omgevingsmanagement.