Overeenkomst Rijkswaterstaat en BAM Wegen voor integraal en variabel onderhoud gedeelten van rijkswegen Zuid-Holland

25 november 2013 15:55 - BAM Infra bv

Den Haag, 25 november – Rijkswaterstaat en BAM Wegen hebben een overeenkomst gesloten voor het integraal en variabel onderhoud van gedeelten van een aantal rijkswegen in Zuid-Holland. De contractwaarde bedraagt circa € 20 miljoen. De overeenkomst heeft een looptijd van twee jaar. BAM Wegen start in maart 2014 met de werkzaamheden.

Het onderhoud heeft betrekking op zowel de wegen als de kunstwerken op gedeelten van de A4, A12, A13, A16 en A20. Onder andere de Van Brienenoordbrug en de Drechttunnel maken deel uit van de weggedeelten die BAM Wegen gaat onderhouden. Om het onderhoud op een verantwoorde en efficiënte wijze uit te voeren, richt BAM Wegen een speciaal hiervoor samengesteld projectteam op, dat gaat opereren vanuit een vestiging van BAM Wegen in Hardinxveld-Giessendam. Bij het onderhoud zijn meerdere, gespecialiseerde werkmaatschappijen van BAM betrokken.

Zowel in de voorbereiding als in de uitvoering van onderhoudswerkzaamheden zal in overleg met Rijkswaterstaat veel aandacht worden besteed aan de beheersing van veiligheidsrisico’s, doorstroming en omgevingsmanagement.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Bart Hogenbosch, BAM Wegen bv, 030 287 69 54