Opnieuw twee projecten overgedragen aan BAM PPP - PGGM joint venture; voortgang samenwerking succesvol

2 april 2013 10:14 - BAM PPP bv

Bunnik, 2 april 2013 - De joint venture van BAM PPP en PGGM (BAM PPP PGGM Infrastructure Coöperatie) blijft zich positief ontwikkelen. In 2012 werd ‘financial close’ bereikt bij twee projecten (Scholen Bundel 3 in Ierland en de N33 Assen-Zuidbroek in Nederland) en zijn door BAM PPP twee operationele projecten aan de joint venture overgedragen (A59 in Nederland en scholen Somerset in het Verenigd Koninkrijk).

In 2013 is de joint venture voorkeursaanbieder bij een concessie die naar verwachting vóór de halfjaarresultaten financial close zal bereiken, en is in januari 'financial close' bereikt voor de nieuwbouw Hoge Raad (Den Haag). De op 28 maart gerealiseerde, succesvolle overdracht van justitieel centrum Burgdorf (Zwitserland) en de A12 (Nederland), betekent dat:

  • de joint venture nu in tien pps-projecten heeft geïnvesteerd;
  • de marktwaarde van de joint venture meer dan € 140 miljoen bedraagt;
  • de joint venture in Nederland betrokken is bij de projecten A59, N33, A12 en Hoge Raad;
  • de joint venture momenteel werkt aan dertien biedingen voor pps-projecten in thuismarkten van BAM PPP.

Het doel van de joint venture is het vormen van een partnership op de lange termijn voor investeringen in de zich ontwikkelende pps-markten voor gebouwen en infrastructuur in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland en Zwitserland.

Over BAM PPP
BAM PPP is een werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep, een wereldwijde dienstverlener in de bouwsector met een omzet van circa € 7,4 miljard. Het aandeel BAM staat genoteerd aan NYSE Euronext Amsterdam. BAM PPP heeft vestigingen in Bunnik, Birmingham, Brussel, Dublin, Frankfurt am Main en Glasgow. De onderneming richt zich op de realisering van wegen en spoorwegen, onderwijs- en gezondheidszorgprojecten, justitiële inrichtingen en overige gebouwen. BAM PPP beschikt over een uitstekende uitgangspositie voor de West-Europese markten.

Over PGGM
PGGM is een coöperatieve pensioenuitvoeringsorganisatie. PGGM biedt haar institutionele klanten: pensioenbeheer, vermogensbeheer en bestuursadvisering. Momenteel beheert PGGM – voor vijf pensioenfondsen – ruim € 133 miljard pensioenvermogen van 2,5 miljoen mensen. Als coöperatie met circa 578 duizend leden helpt PGGM bij het realiseren van een waardevolle toekomst. PGGM ontwikkelt – zelf of met strategische partners – innovatieve toekomstvoorzieningen door pensioen, zorg, wonen en werken met elkaar te verbinden.

Nadere informatie:
Koninklijke BAM Groep nv:

  • pers: A.C. Pronk, (030) 659 86 21;
  • analisten: P.R.E. Snippe, (030) 659 87 07.

PGGM:

  • pers: Maurice Wilbrink, (030) 277 15 00.