Opening Dakpark Rotterdam op voormalig rangeerterrein

8 juli 2013 20:36 - BAM Infra bv

De gemeente Rotterdam en Mostert De Winter, de daktuinspecialist van BAM Wegen, openen woensdag 10 juli het eerste gedeelte van het  acht hectare grote Dakpark Rotterdam. Een bijzondere combinatie van een multifunctioneel gebouw met onder andere een winkelboulevard en een park. Het Dakpark Rotterdam biedt haar bezoekers een rustige, groene buitenruimte met horeca, speelvoorzieningen en een weids uitzicht over de stad en de haven. Een groene oase in een stedelijke omgeving op een voormalig rangeerterrein tussen de oude stadshavens. Het Dakpark Rotterdam verbindt op duurzame wijze de functies wonen, winkelen, werken en recreatie.  Woensdag 10 juli gaat een deel van het Dakpark Rotterdam open voor publiek. Bewoners uit de wijken Bospolder en Tussendijken kunnen voor het eerst over het dakpark naar de winkels aan de Vierhavensstraat.

Voorzieningen

Het park is één kilometer lang, tachtig meter breed en negen meter hoog. Daarnaast zijn er watertrappen, die in samenwerking met BAM Civiel worden gerealiseerd,  van zeven meter breed en maar liefst zeventig meter lang. In het park komen drie bijzondere tuinen met een eigen thema: een mediterrane -, een speel- en buurttuin.

Het groene karakter van het Dakpark staat centraal: grasweiden, bomen en bosschages. Verspreid over het park komen voorzieningen als bankjes, speelplekken en terrassen. De toegankelijkheid van het park heeft veel aandacht gekregen. Door middel van trappen, hellingbanen en een lift zijn de verschillende hoogten van het park te bereiken.

Het park bestaat voornamelijk uit gazon met bomen, met een opvallende waterstroom langs de hoofdwandelpaden. De bomen variëren van diverse soorten esdoorns tot kersen en magnolia’s. Bijna alle bomen zijn meerstammig met daarbij een aantal monumentale exemplaren. Gekozen is voor een gevarieerde beplanting zodat het park er in alle seizoenen kleurrijk uitziet. Het dakpark zal medio volgend jaar worden opgeleverd.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Bart Hogenbosch, BAM Wegen bv, 030 287 69 54