Onderhoud Eefdesebrug over Twentekanaal

2 augustus 2019 15:06

In opdracht van Rijkswaterstaat beginnen wij eind juli met het onderhoud aan de Eefdesebrug over het Twentekanaal. De werkzaamheden duren tot het eind van het jaar.

Werkzaamheden
Tijdens het onderhoud wordt onder andere het betondek van de rijbaan en de fietspaden gerepareerd en een nieuwe asfaltlaag aangebracht. Daarnaast vinden onderhoudswerkzaamheden plaats aan de stalen hangers tussen de boog van de brug en het brugdek, aan de leuningen, aan de betonnen boogconstructie en aan de steunpunten waarop de brug rust. Ook wordt de brug opnieuw geschilderd.

Veiligheidsmaatregelen
Uit onderzoek blijkt dat er op de Eefdesebrug net als op veel andere bruggen, in het verleden met verf is gewerkt waar chroom-6 in zit. Dit zit met name op de stalen onderdelen van de brug: leuningen, hangstaven en de opleggingen. Het normale gebruik van de brug is ongevaarlijk, maar bij het plegen van onderhoud moeten er maatregelen worden genomen. Waar nodig wordt de oude verf verwijderd. Uiteraard nemen we passende veiligheidsmaatregelen om te zorgen dat er geen risico’s zijn op gevaarlijke blootstelling aan chroom-6 voor medewerkers, weggebruikers, omwonenden en het milieu.

Bekijk ook het artikel van Rijkswaterstaat.