Onderdoorgang N348 is een feit

18 december 2020 15:01

De nieuwe onderdoorgang van de N348 bij de Dalmsholterdijk in Dalmsholte is vrijdag 18 december open gegaan voor het verkeer.

Verkeersveiligheid staat voorop

De provincie Overijssel vindt veiligheid belangrijk. Ook in het verkeer. Daarom hebben wij de afgelopen periode gewerkt om de verkeersveiligheid te vergroten. En dat is hard nodig. Want er gebeuren nog steeds te veel ongelukken in het verkeer. De onderdoorgang van de N348 draagt bij aan een betere verkeersveiligheid op dit drukke punt.

Betere doorstroming

De onderdoorgang bij de Dalmsholterdijk draagt ook bij aan een betere doorstroming van het verkeer. Voor zowel het doorgaand verkeer op de hoofdrijbaan van de N348 als voor het lokale verkeer dat wil oversteken.

Folieconstructie

Om te zorgen voor groene taluds hebben we diep onder de grond een grote folieconstructie aangebracht. Dit was in de beperkte beschikbare ruimte een technische uitdaging. Waarbij een goede voorbereiding noodzakelijk was. Samen met alle partijen is dit technisch hoogstandje gelukt.

Bijzonder ontwerp

Naast de betere verkeersveiligheid en doorstroming is er ook goed gekeken naar het ontwerp van de onderdoorgang. Het ontwerp past in het open agrarische landschap van Dalmsholte. Zo levert de onderdoorgang een bijdrage aan de kwaliteit van deze landelijke omgeving.