Omvangrijke opdrachten voor BAM Deutschland

26 november 2012 11:21 - Koninklijke BAM Groep nv

Bunnik, 26 november 2012 – BAM Deutschland AG (de Duitse werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv, gespecialiseerd in utiliteitsbouwprojecten) heeft opdracht verworven voor de bouw van een IT-centrum voor de stad München (bouwsom ruim € 63 miljoen) en een scholengemeenschap in Frankfurt am Main (bouwsom ruim € 20 miljoen).

In opdracht van Stadtwerke München GmbH bouwt BAM Deutschland in de stadswijk Moosach een computercentrum. Het IT Rathaus München bestaat uit een servicecentrum van circa 30.000 m2 en een rekencentrum van ruim 7.000 m2. Het vormt de werkplek voor meer dan 650 ambtenaren. Het IT-centrum is ontworpen door bureau h4a Gessert + Randecker Architecten BDA uit Stuttgart. Het IT Rathaus zal naar verwachting in de loop van 2014 in gebruik worden genomen.

Voor het Stadtschulambt van Frankfurt am Main realiseert BAM Deutschland de scholengemeenschap IGS West Frankfurt a.M. in het stadsdeel Höchst. Deze ‘Integrierte Gesamtschule’ biedt onderdak aan 650 leerlingen. Het project omvat onder meer een aula en een cafetaria, alsmede een sportzaal met drie velden en tribune voor 200 toeschouwers. Het betreft een pps-project waarbij de gehele financiering wordt verstrekt door LHI Leasing GmbH. BAM Immobilien-Dienstleistungen GmbH is voor een periode van dertig jaar verantwoordelijk voor onderhoud en exploitatie van school en sportcomplex. Het ontwerp van het uiterst energiezuinige project (‘Passivhausstandard’) is verzorgd door architectenbureau Glück+Partner GmbH uit Stuttgart. Medio 2014 is de school gereed.

Nadere informatie:

  • pers: drs. A.C. Pronk, (030) 659 86 21;
  • analisten: drs. P.R.E. Snippe, (030) 659 87 07.