Nieuwe parkeerplaats en bezoekersentree Fort Vechten open

24 oktober 2012 16:23 - BAM Infra bv

(Persbericht provincie Utrecht:) Utrecht, 24 oktober 2012 - Vanaf heden kunnen bezoekers van Fort Vechten parkeren op de nieuwe parkeerplaats aan de noordoostzijde van het Fort aan de Achterdijk. De parkeerplaats zal ook de vele bezoekers van het Waterliniemuseum, dat in 2014 zijn deuren opent, kunnen huisvesten. De bouw van het museum start dit najaar. De entree van het museum komt in een apart gebouw dat nu is opgeleverd. Op 24 oktober opende Mariëtte Pennarts gedeputeerde Cultuur van de provincie Utrecht, zowel parkeerplaats als het bezoekersentree.

Fort Vechten wordt in stappen getransformeerd in een museum. Een van die stappen is een nieuwe parkeerplaats aan de noordoostzijde van het fort. Vanaf het parkeerterrein komt er een ophaalbrug over de Fortgracht en een doorsnijding door de aarden wal, waarna je het entreegebouw bereikt. Dit nieuwe gebouw, ontworpen door architectenbureau K2, staat op een plek waar ooit een loods heeft gestaan. Het ontwerp kent een sobere vorm en materiaal, refererend aan een genieloods. Binnen is ruimte voor verschillende functies, van het ontvangen van bezoekers tot ruimtes voor de onderhoudsploeg van het fort. Deze functies zijn met elkaar vervlochten tot een avontuurlijk interieur waarin daglicht een bijzondere rol speelt.

Parkeerplaats van duurzaam materiaal

De parkeerplaats is vanaf vandaag open voor publiek, er is plaats voor 250 auto's en twee bussen. Het parkeerterrein is voorzien van ‘groen’, innovatief, duurzaam beton. De aanleg ervan maakte deel uit van een pilotproject van de provincie Utrecht om de ontwikkeling van duurzame materialen in de wegenbouw te stimuleren. In het project is het doel bereikt: CO2-reductie en toepassing van secundaire grondstoffen. De provincie Utrecht ziet het nieuwe beton als een kansrijke verharding voor voet- en fietspaden en wellicht in de toekomst ook voor provinciale wegen.

Belangrijk erfgoed

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is de 85 kilometer lange verdedigingslinie van Muiden - dwars door onze provincie - naar de Biesbosch. Vanaf circa 1870 tot en met de Tweede Wereldoorlog kon het gebied bij dreiging onder water gezet worden om vijanden tegen te houden. Tegenwoordig is de Nieuwe Hollandse Waterlinie een prachtig natuurgebied met forten, groepsschuilplaatsen en waterstaatkundige werken. Deels zichtbaar, deels verborgen in het landschap. In 2005 is de Nieuwe Hollandse Waterlinie aangewezen als nationaal landschap. In 2009 kreeg het de status van Rijksmonument. En sinds 2010 is de linie kandidaat voor de werelderfgoedlijst van Unesco.

Mariëtte Pennarts, gedeputeerde Cultuur: ‘Wij zijn trots op het Utrechtse deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het is één van onze belangrijkste cultuurhistorische schatten. Daarom investeert de provincie Utrecht volop in het behoud de forten en in tal van fiets- en wandelroutes om de forten met elkaar te verbinden. Toegankelijkheid voor publiek vinden we namelijk heel belangrijk. Daarom werken we veel samen met partijen in het veld. Met hen gaan we op zoek naar combinaties van historisch erfgoed en nieuwe, eigentijdse functies. Van restaurant tot museum, van logeerplek tot schuilplek voor beschermde diersoorten. Zo behouden we de Waterlinie voor de volgende generaties!’

Voor persinformatie: m.hilkemeijer@provincie-utrecht.nl;
Voor algemene informatie: info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11.

Noot BAM: BAM Wegen heeft in opdracht van de provincie Utrecht op de parkeerplaats bij Fort Vechten in Bunnik het groene, innovatieve, duurzame beton ViaVerde aangebracht. Het project is opgezet en uitgevoerd als ‘ketenpartnerproject’. De provincie Utrecht heeft een samenwerkingsverband opgericht met een aantal externe partners: IntroVation als ontwikkelaar van duurzame producten, ORCEM en Van Nieuwpoort als toeleverancier van grondstoffen en inbreng van kennis voor het kunnen toepassen van ViaVerde en BAM Wegen als aannemer en partner voor het toepassen van het product. Het landschappelijk ontwerp is gemaakt door Parklaan Landschapsarchitecten. Tevens is BAM Infraconsult intensief betrokken geweest bij zowel de ontwikkeling en toepassing van ViaVerde, als de opzet van het ketenparkproject.