Nieuwe generatie kunstgrasvelden is sterker, duurzamer en goedkoper dan traditioneel gebouwde velden

18 februari 2014 20:35 - BAM Infra Nederland bv

Utrecht,  18 februari 2014 – Kunstgrasvelden met een constructie laag van NS Coral voldoen aan alle normen die de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) en NOC*NSF aan hockeyvelden stellen. Dat betekent dat velden die zijn gebouwd op basis van deze vernieuwende techniek nu officieel voldoen aan alle eisen. De nieuwe generatie kunstgrasvelden met NS Coral is beduidend sterker, duurzamer en goedkoper dan traditioneel gebouwde velden.

Al eerder stemde de Nederlandse Atletiekunie in met de toepassing van NS Coral in atletiekbanen. Met de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) wordt nog gesproken over de toepassing van NS Coral.

Milieuwinst

NS Coral is ontwikkeld door Nootenboom Sport (een dochteronderneming van Koninklijke BAM Groep) en Faber Celbeton. De duurzame en innovatieve techniek heeft als grote voordeel dat de constructie circa de helft dunner kan worden uitgevoerd dan traditionele constructie lagen. Bij de aanleg van het veld is het aantal vervoersbewegingen mede daardoor circa negentig procent lager, waardoor forse milieuwinst wordt geboekt. Uit diverse onderzoeken en praktijktests is gebleken dat NS Coral beduidend sterker is dan traditionele constructies. Incidentele belasting door bijvoorbeeld een ambulance berokkent geen schade aan het veld. Door de poreuze en sterk isolerende onderlaag zijn de velden bovendien beter bestand tegen zware regenval en vorst. Een kunstgrasveld met NS Coral is enkele tienduizenden euro’s goedkoper dan een traditioneel gebouwd veld.

Nootenboom Sport heeft zowel in Nederland als in België al enkele hockeyvelden met NS Coral gerealiseerd. Onder andere de Belgische eredivisieclub KHC Dragons speelt op een NS Coral veld. In Nederland zijn vijf atletiekbanen aangelegd op basis van de duurzame techniek.

Meer informatie is te vinden op www.nscoral.nl.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Bart Hogenbosch, BAM Wegen bv, 030 287 69 54