Innovatieve applicatie maakt wegwerkzaamheden veiliger

21 februari 2020 08:09
Innovatieve applicatie maakt wegwerkzaamheden veiliger

Bij BAM Infra hebben we als eerste grote bouwer al ons materieel van onze afdeling Verkeerstechniek voorzien van de innovatieve applicatie Flister. Deze applicatie stuurt waarschuwingen naar automobilisten via navigatiesystemen en -apps als ze een mobiel verkeerssysteem naderen. Denk hierbij aan actiewagens, botsabsorbers, tekstwagens en vluchtstrookwagens. Materieel dat wij inzetten bij wegwerkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Veiligheid

Flister verzamelt ‘early warning data’ van het wegennet in Nederland en vertaalt deze naar verkeersmeldingen. Navigatiesystemen en -apps, zoals Flitsmeister en Waze, pakken deze meldingen op en waarschuwen weggebruikers voor gevaarlijke situaties. Door het koppelvlak van EBO Van Weel zendt ook ons materieel nu een Flister-waarschuwingssignaal uit als ze langs of op de weg zijn geplaatst. Uit de eerste data blijkt dat het systeem tot wel 5.000 meldingen per dag verstuurt. Hiermee vergroten wij de veiligheid van zowel de weggebruikers als van onze collega’s langs de weg.

Betere doorstroming

Daarnaast zorgen dit soort waarschuwingen ook voor een betere doorstroming bij wegwerkzaamheden. Weggebruikers zijn beter geïnformeerd en anticiperen op de aangekondigde situatie.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Bert Ooms, woordvoerder BAM Infra Nederland, 0611260223, bert.ooms@bam.com.