Hoe voorkom je ondergelopen kelders en volgelopen straten?

12 oktober 2021 13:06

We bespreken dé oplossingen in een masterclass. In deze masterclass kom je alles te weten over klimaatadaptatie in stedelijk gebied door verschillende experts die hun ervaringen delen.  

Klimaatbestendig inrichten

Klimaatverandering is steeds duidelijker zichtbaar. Hierop moet de omgeving zich aanpassen. Hoe richt je een stedelijk gebied klimaatbestendig in? Joris Voeten, onderzoeker Nature-bases Solution van de Universiteit Wageningen vertelt er alles over. Onder andere over de groen/blauwe maatregelen. En hoe heeft een slimme, innovatieve oplossing uitkomst geboden in een nieuwe wijk in de gemeente Dongen? Oscar van Rijn, beleidsadviseur landschapsinrichting van de gemeente Dongen vertelt meer over de waterbergende weg. Youri Dirne, projectmanager van AquaBASE bespreekt toekomstige oplossingen waarbij rekening wordt gehouden met de transitie van primaire naar secundaire materialen. En met de toepasbaarheid binnen de wet en regelgeving. Tenslotte willen we allemaal een prettig leefklimaat.

 

 

Wil je de mogelijkheden bespreken of heb je vragen?

Zie je uitdagingen binnen je directe leefomgeving en wil je dat we de mogelijkheden met jou bespreken? We nemen daar graag de tijd voor. Of misschien heb je een vraag naar aanleiding van deze masterclass? Joost de Jong bespreekt deze graag met je.