Het aftellen op de A4 is begonnen; nog elf dagen tot ingebruikname extra rijstrook

22 maart 2012 19:11 - Koninklijke BAM Groep nv

(Persbericht Rijkswaterstaat:) Utrecht, 21 maart 2011 - Rijkswaterstaat is met aftellen begonnen. In het weekend van 1 april krijgen ook de weggebruikers richting Amsterdam een extra rijstrook ter beschikking op de A4 tussen Leiden/Zoeterwoude-Dorp en Leiderdorp. Het is vandaag nog elf dagen voordat weggebruikers gebruik gaan maken van de nieuwe verbrede en deels verdiept aangelegde A4. Eén voor één worden in het weekend van 1 april de in totaal drie rijstroken vrijgegeven voor het verkeer. Dit zoals eerder in het weekend van 4 maart ook het geval al was voor verkeer richting Den Haag.

Verkeershinder

Weggebruikers krijgen in het weekend van 1 april te maken met afgesloten op- en afritten, met rijstrookafsluitingen en een verkeersstop. Het verkeer moet rekening houden met vertraging.

Op zaterdag 31 maart tussen 01.00 uur en 07.00 uur worden af- en oprit Zoeterwoude-Dorp/N206 (7) afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de afrit N11/Leiderdorp (6a), waar het verkeer kan draaien en terug kan rijden via de A4 richting Den Haag. Tijdens de afsluiting worden de nieuwe aansluitingen van de op- en afrit verlegd naar het nieuwe weggedeelte.

Verkeersstop in de nacht

Om het verkeer over te zetten naar het nieuwe weggedeelte van de A4, wordt het verkeer ter hoogte van Zoeterwoude-Dorp in de nacht van 30 op 31 maart rond 01.00 uur voor maximaal 15 minuten stilgezet. Deze actie wordt ‘verkeersstop’ genoemd. Het verkeer moet rekening houden met vertraging.

Wegverbreding en -verdieping

Rijkswaterstaat werkt samen met de Combinatie A4 aan de verbreding van de rijksweg tussen Leiderdorp en Zoeterwoude-Dorp. De rijksweg A4 zorgt voor veel hinder in de omgeving en voor vertraging voor de weggebruiker. Daarom wordt de weg tussen knooppunt Burgerveen en Leiden verbreed en verdiept. Aan het weggedeelte dat in de eindsituatie voor verkeer richting Den Haag is bedoeld, wordt op dit moment gewerkt aan de laatste loodjes. Verkeer naar Den Haag en naar Amsterdam rijden tot eind 2014 met 2x3 versmalde rijstroken beiden door dit nieuwe verdiepte weggedeelte. Daarbij geldt vanwege de verkeersveiligheid een snelheidsbeperking van 80 km/uur. Het project is nu halverwege. Na het overzetten van het verkeer naar de nieuwe weg, wordt ook de oude A4 omgebouwd tot een verbrede en verdiepte rijbaan van de A4. De totale verbreding van de A4 Burgerveen–Leiden is eind 2014 een feit. Dan wordt het verkeer in beide rijrichtingen gesplitst naar de eindsituatie van twee keer drie rijstroken met een snelheid van 100 km/uur.

Meer informatie

Meer informatie krijgt men via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 of kijk op www.rijkswaterstaat.nl/A4 of www.vanAnaarBeter.nl.