Grote belangstelling voor verdiepte ligging A4 bij Leiderdorp

22 oktober 2014 15:12 - BAM Infra Nederland bv

(Persbericht Rijkswaterstaat:) Utrecht, 20 oktober 2014 - Rijkswaterstaat en de Combinatie A4 Burgerveen-Leiden organiseerden op zaterdag 18 oktober 2014  een open dag voor het publiek om een kijkje te nemen in de tweede net aangelegde verdiepte ligging van de A4 bij Leiderdorp/Zoeterwoude, met daarin het aquaduct. De belangstelling voor de open dag was groot, 3750 bezoekers daalden met fiets, hardloopschoenen en skeelers de vele trappen af om de verdiepte ligging te verkennen. Sportverenigingen uit de drie aangrenzende gemeenten verzorgden verschillende sportclinics.

Om 11:00 uur is door de burgemeester van Zoeterwoude en de wethouders van de gemeenten Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude de naam van het nieuwe aquaduct onthuld. De naam “Limes aquaduct” gaat terug naar een ver verleden, toen Leiden en Leiderdorp aan de noordelijke grens van het Romeinse Rijk lagen. Deze grens werd door de Romeinen “Limes” genoemd. Het Limes aquaduct verbindt de twee oevers van de Limes. De Limes zal worden genomineerd als werelderfgoed van de Unesco. Leiden en Leiderdorp ontwikkelen allebei projecten en activiteiten die gericht zijn op de Limes.

Openstelling tweede verdiepte ligging voor het verkeer

De A4 is de belangrijkste Noord – Zuid route in de Randstad. In de nacht van 24 op 25 oktober 2014 gaat het verkeer richting Amsterdam gebruik maken van de oostelijke verdiepte ligging. Het verkeer richting Den Haag blijft door de westelijke verdiepte ligging rijden.

Meer informatie over de werkzaamheden aan de A4 vindt u in het Informatiecentrum A4, Bospolder 11 te Leiderdorp. Het informatiecentrum is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00-16.30 uur en op de eerste zaterdag van maand van 12.00-16.00 uur. Het centrum is ook bereikbaar via 071-5424054 of informatiecentrumA4@rws.nl.