Finishing touch voor Stadsbrug Nijmegen

25 september 2013 20:18 - BAM Infra bv

BAM Wegen heeft  donderdag 19 september de asfalteringswerkzaamheden   van het wegdek op stadsbrug 'De Oversteek' afgerond. RTV Nijmegen was erbij om dit op te nemen. Bekijk hier de beelden met uitleg van Sjoerd Wartena, projectleider BAM Wegen Regio Oost. De Stadsbrug ‘De Oversteek’ wordt gebouwd door de Bouwcombinatie Stadsbrug Nijmegen. Deze combinatie bestaat uit BAM en Max Bögl.

Stadsbrug ‘De Oversteek’ moet zorgen voor een betere bereikbaarheid en spreiding van verkeer binnen de stad Nijmegen. Met de aanleg van Stadsbrug De Oversteek ontstaat er een ring binnen de stad Nijmegen. De bouw is inmiddels 849 dagen bezig en de opening is over 66 dagen.

Integraal voegen

BAM Wegen heeft op ‘De Oversteek’, zogenaamde integraalvoegen toegepast. Bij een integraalvoeg wordt de stootplaat, in tegenstelling tot een traditionele voeg, vastgekoppeld aan het kunstwerk. Hierdoor wordt de beweging die ontstaat door het krimpen en uitzetten van het kunstwerk verplaatst naar het vrije einde van de stootplaat. Door in de ruimte die zo boven de voeg ontstaat speciale asfalt-, wapenings- en glijlagen aan te brengen, kan de integraalvoeg worden gerealiseerd. De integraalvoeg stelt het autoverkeer in staat comfortabel, geluid- en trillingvrij de brug over te rijden. De geluidoverlast voor de directe omgeving wordt hierdoor beperkt.