Feestelijke start verdubbeling N33 Assen - Zuidbroek

27 februari 2013 15:05 - BAM PPP bv

(Persbericht Rijkswaterstaat – Provincie Groningen – Provincie Drenthe:) Op woensdag 27 februari hebben directeur Wegen en Verkeer Louis Schouwstra van Rijkswaterstaat, gedeputeerde Mark Boumans van provincie Groningen en gedeputeerde Henk Brink van provincie Drenthe de starthandeling verricht voor de verdubbeling van de N33 tussen Assen en Zuidbroek. Op het terrein van Huize Bareveld in Nieuwediep reden de heren met drie kantonnierswagens door een levensgrote afbeelding van een bouwbord. Hiermee is het officiële startsein voor de werkzaamheden gegeven.

Het doel van de verdubbeling is om de veiligheid en de doorstroming op de N33 te verbeteren en de bereikbaarheid van de regio te vergroten. Dit doet Rijkswaterstaat in nauwe samenwerking met de provincies Groningen en Drenthe en de omliggende gemeenten.

Verdubbeling N33De werkzaamheden voor de verdubbeling worden in verschillende fases uitgevoerd. Om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken, voert Rijkswaterstaat alle werkzaamheden óp de weg in negen weekenden uit. Daarna wordt hoofdzakelijk naast de weg gewerkt aan de nieuwe rijbaan. De opening van de weg is eind 2014 voorzien.

Een film over de realisatie van de verdubbeling van de N33 is te bekijken op http://youtu.be/Rbo6ltl_7RI