Girlsday 2018 start bij BAM!

5 april 2018 21:32

Meiden, techniek en ICT. Tijdens de jaarlijkse Girlsday komen die werelden samen. Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opent Girlsday 2018 bij BAM Infra, vanaf de bouwplaats van de Rotterdamsebaan. Na dit sein starten in het hele land Girlsday-activiteiten voor ruim 11.000 meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs bij bèta, technische en ICT-bedrijven.

Handen uit de mouwen
Tijdens het landelijke startevenement bij de Rotterdamsebaan draait het om doen. De meisjes ontwerpen een school met de nieuwste virtuele technologie. Met BIM; Building Information Modeling. Ze zetten een HoloLens (een mixed-reality bril) op voor digitale werkinstructies. En ze gaan glasvezel lassen. Maar BAM heeft meer in huis; zelfhelend beton, duurzame energiewegen en de inzet van drones.

Anne-Roos van der Elst, manager operationeel werkkapitaal, is namens BAM Infra betrokken bij Girlsday. 'Ik kijk ernaar uit om deze jonge meiden te verwelkomen bij de Rotterdamsebaan. Maar wij hebben ook ons bouwhek geopend bij het project Randstad 380 kV. In alle jaren dat ik in deze branche werk, zie ik nog steeds te weinig vrouwen in de uitvoering. Wat mij betreft mogen er nog veel meer vrouwen bij.'

Over Girlsday
Aan Girlsday 2018 doen ruim 11.000 meisjes (van 10 tot 15 jaar) mee bij 350 bèta, technische en ICT-bedrijven. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten zij de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie.

In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, wil de participatie van meisjes in deze sectoren vergroten. Girlsday is een van de activiteiten van VHTO om meisjes te laten kennismaken met bèta, techniek en ICT.

Girlsday 2018 wordt georganiseerd in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu. BAM en Bouwend Nederland zijn de Kick-off-partners van VHTO voor Girlsday 2018.

Klik hier voor het persbericht van VHTO.