Door nieuwe samenwerking met Wirtgen bouwen wij schoner, slimmer en digitaal

25 juni 2020 14:05

Belangrijke nieuwe afspraken met Wirtgen Group om verder te kunnen verduurzamen en digitaliseren.

Onze samenwerking met Wirtgen Nederland B.V. krijgt een nieuw uniek hoofdstuk. In een nieuwe overeenkomst zetten we samen in op verdere verduurzaming, digitalisering van ons kwaliteitsproces en op een efficiënte manier van onderhoud van ons asfaltverwerkingsmaterieel.

Digitale procesbeheersing

Het nieuwe materieel dat volgens de nieuwe overeenkomst geleverd is, is voorzien van digitale hulpmiddelen waarmee we van het gehele proces van het laden van het asfalt bij de centrale tot en met de laatste walsgang registreren. We kunnen tijdens de uitvoering op basis van data bijsturen. De kwaliteitscontrole vindt nu plaats tijdens de uitvoering in plaats van achteraf. En we kunnen onze klanten realtime meenemen in dit proces. In de toekomst kunnen we dan ook volledig digitaal opleveren.

Efficiënt onderhoud

In Wirtgen hebben we ook een unieke partner gevonden voor de service-coördinatie en het onderhoud van het materieel. Wirtgen is hierdoor niet alleen leverancier. Zij zitten dicht op ons bouwproces om de technische staat van de machines te monitoren en onderhoud efficiënt in te plannen.

Schoner dan de Europese milieunorm

Met de laatste levering is nu al ons asfaltverwerkingsmaterieel voorzien van Stage V motoren. Hiermee voldoen we aan de strenge Europese richtlijnen die gelden voor bouwmaterieel. Dit type motoren stellen ons in staat om over te stappen van diesel naar de duurzame en fossielvrije HVO brandstof. Waarmee we de CO2-uitstoot van ons materieel met 90% terugbrengen. Daarnaast geeft deze biologisch afbreekbare brandstof ook lagere emissies van stikstof, fijnstof en roet.

Iwan Trompert, bedrijfsleider bij BAM Infra Nederland: ‘Met deze nieuwe deal met Wirtgen kunnen we enorm belangrijke stappen maken in het verduurzamen en digitaliseren van ons materieel. En kunnen we schoner en efficiënter werken met een partner dicht aan onze zijde. We zijn dan ook erg blij met deze vernieuwde samenwerking.’

Ben van Uden, Directeur Wirtgen Nederland b.v.: ‘Wij zijn zeer trots op de verlenging van de samenwerking met BAM. We zijn deze keer echt uitgedaagd een stap verder te gaan op het duurzame en digitale vlak van onze machines. En ook op het vlak van de technische coördinatie van het onderhoud is deze overeenkomst uniek. Wij leveren zo een belangrijke bijdrage aan schoner en slimmer bouwen.’