CEI-De Meyer en Interbuild verwerven opdracht voor bouw nieuw ziekenhuis Knokke-Heist

20 december 2012 14:31 - Koninklijke BAM Groep nv

Brussel, 20 december 2012 - CEI-De Meyer en Interbuild, twee Belgische werkmaatschappijen van Koninklijke BAM Groep, hebben de opdracht verworven voor de ruwbouw van het nieuwe ziekenhuis in Knokke-Heist. De opdracht heeft een waarde van circa 32 miljoen euro.

De opdrachtgever is  VZW Gezondheidszorg Oostkust, bijgestaan door Grontmij. Dit project is ontworpen door (THV) AAPROG, Boeckx & partners en BURO II, de stabiliteitsstudie werd uitgevoerd door (THV) Greisch - S.C.E.S.

Het centraal gedeelte van het nieuwe zorgcentrum wordt ingenomen door een revalidatiecentrum, een polikliniek, auditoria, een publieke evenementenruimte en een helihaven. De vleugels rondom het gebouw bevatten de zorgkamers met in totaal 365 bedden. Het nieuwe ziekenhuis is zowel origineel en functioneel als toekomstgericht en duurzaam. Daarnaast dient het landelijk karakter van de omgeving bewaard te blijven. De totale oppervlakte van het gebouw bedraagt ruim 20.000 m².

Het gebouw zweeft als het ware boven het landschap en wordt tot in de technische ruimtes toe, door licht en natuur gedomineerd. Het zwevend effect wordt gecreëerd door een 3D gekromd betonoppervlak, steunend op uitwaaierende stalen pijlerbossen. De ‘wolk-vorm’ en de volledige bovenbouw worden gedragen door nagespannen balken met lengtes tot meer dan 60 meter.

Het project start op 4 februari 2013 en zal uitgevoerd worden in minder dan 22 maanden.

Nadere informatie:

  • CEI-De Meyer: D. Standaert +32 (0) 2 719 46 11;
  • Koninklijke BAM Groep: mr. C.M. Veldhuizen + 31 (0)30 659 87 53.