BAM verzorgt aanleg hoofdveld EK Hockey 2013 in Boom, België

8 maart 2013 10:44

Barendrecht, 8 maart 2013 - Nootenboom Sport bv (dochteronderneming van BAM Wegen) heeft opdracht verworven voor de aanleg van het hoofdveld voor het Europees Kampioenschap Hockey 2013 op de terreinen van Braxgata Hockey Club, in het Provinciaal Domein de Schorre te Boom. De Koninklijke Belgische Hockey Bond (KBHB) en Braxgata Hockey Club zijn door de Europese Hockey Federatie aangewezen als organisator voor het EK van 17 tot en met 25 augustus 2013. Het contract is 7 maart ondertekend.

Het hoofdveld wordt een zogenoemd waterveld, geproduceerd door Astroturf Europe, partner van Nootenboom Sport. De combinatie van de jarenlange ervaring van Nootenboom met de aanleg van sportvelden en die van Astroturf als de grondlegger van het kunstgras, zorgen ervoor dat beide de best mogelijke hockeymat kunnen aanbieden.

BAM start medio april met de aanleg. Het veld zal naar verwachting begin mei gereed zijn. Er is nu al vanuit diverse Belgische en Nederlandse hockeyclubs belangstelling getoond voor de aanleg van een veld, dat identiek is aan het EK-veld.

Op het EK Hockey strijden elke twee jaar de top 8 van de Europese landenteams, zowel bij de dames als bij de heren, om de titel Europees Kampioen. Tevens zal dit toernooi ook kwalificatieplaatsen opleveren voor het WK dat in 2014 in Nederland plaatsvindt. Er worden 65.000 bezoekers verwacht en alle wedstrijden worden live uitgezonden. Meer informatie op www.eurohockey2013.be.

Nadere informatie: K.M.(Kathleen) Banga, BAM Wegen bv, manager public relations, (030) 287 69 41.

Fotobijschrift:
Van links: Angus Kirkland (EHF), Michel Lootens (Astroturf Europe), René van Hinthum (BAM), Erik Gysels (Braxgata), Marijke Fleuren (EHF).