BAM verwerft tweede opdracht voor civiele deel cementfabriek in Indonesië

9 april 2013 16:44 - BAM International bv

Bunnik, 9 april 2013 – BAM Indonesia heeft opdracht verworven voor de in beton te realiseren bouwdelen van de tweede lijn van de Holcim cementfabriek in Tuban, Oost-Java, Indonesië.  De contractduur bedraagt 19 maanden en de contractwaarde is €37 miljoen. BAM is onderaannemer van PT ThyssenKrupp Polysius Indonesia, de onderneming die verantwoordelijk is voor ontwerp en bouw van de klinker- en cementfabriek van Holcim, de op twee na grootste cementproducent van Indonesië.

De tweede productielijn van de fabriek is een kopie van de eerste lijn, die BAM binnenkort zal opleveren: bijna negentig betonconstructies, variërend van een 120 meter hoog complex voor procesapparatuur tot elektriciteitshuisjes en zes betonnen silo’s. BAM zal zo veel mogelijk lokale medewerkers in de omgeving van Tuban behouden of werven voor de uitvoering van dit project.

PT Thyssen Krupp Polysius Indonesia is onderdeel van ThyssenKrupp Polysius AG, Duitsland, leverancier van componenten en complete productiefaciliteiten voor de klinker- en cementindustrie. BAM Indonesia maakt deel uit van BAM International, de werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep die buiten Europa actief is.

Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, +31 (0)30 659 86 21