BAM verwerft opdracht nieuw zwem- en recreatiecentrum in Huddersfield, Verenigd Koninkrijk

27 november 2012 11:27 - BAM Construct UK Ltd

Bunnik, 27 november 2012 - BAM Construct UK, de Britse utiliteitsbouwonderneming van Koninklijke BAM Groep nv, is door Kirklees Counicil geselecteerd voor de bouw van een omvangrijk zwem- en recreatiecentrum in Huddersfield, een stad van circa 150.000 inwoners in Midden-Engeland.

Het Huddersfield Leisure Centre omvat een vijfentwintig meter lang zwembad, een instructiebad van twintig bij acht meter, twee sporthallen, klim-, squash- en vechtsportfaciliteiten, een grote fitnessruimte, horecafaciliteiten en kinderspeelruimte. Het nieuwe centrum biedt tevens onderdak aan een familiezwemparadijs, met strand, waterglijbaan, wildwaterbaan en diverse andere waterattracties. Het centrum is gesitueerd boven een - al bestaande - ondergrondse parkeergarage.

Naar verwachting start BAM begin 2013 met de bouw van het Huddersfield Leisure Centre en gaat het centrum in de zomer van 2015 open voor publiek.

De selectie van BAM als bouwonderneming vormt de eerste stap van een gunningstraject van twee fasen (two stage procurement process). BAM en de gemeente verwachten het definitieve contract eind dit jaar te kunnen tekenen.

Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, (030) 659 86 21.