BAM verwerft omvangrijke opdracht voor Schotse spoorlijn

13 december 2012 14:27 - BAM Nuttall Ltd

Bunnik, 13 december 2012 - Network Rail heeft BAM Nuttall opdracht gegeven voor de aanleg van de nieuwe Borders Railway in Schotland. Het contract heeft een waarde van € 270 miljoen en omvat het ontwerp en de bouw van een nieuwe spoorverbinding, die in 2015 operationeel zal zijn. De Borders Railway maakt het passagiers na meer dan veertig jaar weer mogelijk per spoor te reizen van Edinburgh via Midlothian naar Tweedbank.

De spoorlijn is bijna vijftig kilometer (dertig mijl) lang en passeert drie bestaande stations en zeven nieuwe (in Shawfair, Eskbank, Newtongrange, Gorebridge, Stow, Galashiels en Tweedbank). BAM werkt tegelijkertijd op meerdere locaties aan de spoorlijn vanuit bases (‘project hubs’) in Fountainhall, Tweedbank en Monktonhall.

BAM Nuttall voert de werkzaamheden uit in nauwe samenwerking met BAM Rail en BAM Contractors. Dit project vormt een goed voorbeeld van de gebundelde expertise die BAM kan inzetten bij complexe multidisciplinaire projecten, zoals uiteengezet in de strategische agenda 2013-2015.

De Borders Railway biedt een snel en efficiënt alternatief voor het overbelaste lokale wegennet. De reistijd van Tweedbank naar Edinburgh Waverley zal minder dan een uur bedragen. Naar verwachting vormt de spoorweg een belangrijke stimulans voor de economische en sociale ontwikkeling van de regio.

Network Rail, de Britse netwerkbeheerder, treedt bij dit project op namens de Schotse regering. De aanleg van de Borders Railway vormt een belangrijk onderdeel van het investeringsprogramma van de Schotse overheid ter verbetering van de vervoersinfrastructuur om duurzame economische groei voor Schotland te bereiken.