BAM versterkt asset-managementdiensten in Verenigd Koninkrijk

16 januari 2013 08:05 - BAM Construct UK Ltd

Bunnik, 16 januari 2013 - BAM Construct UK Ltd, de Britse utiliteitsbouwonderneming van Koninklijke BAM Groep nv, heeft de facility-managementspecialist Sutton Group Ltd en dochteronderneming Sutton Maintenance Ltd overgenomen.

De acquisitie van Sutton Group zal naar verwachting €16 miljoen bijdragen aan de omzet die BAM in het Verenigd Koninkrijk behaalt met facility management. Het aantal medewerkers neemt met meer dan honderd toe. Sutton is opgericht in 1978 en opereert vanuit vier vestigingen in Londen, Luton, Manchester en Glasgow. Sutton biedt opdrachtgevers technische en huishoudelijke diensten en vastgoedbeheer. Tot de facility-managementprojecten in portefeuille behoren winkels en winkelcentra, kantoren en appartementcomplexen.

BAM Construct UK opereert sinds 2001 met dochteronderneming BAM Facilities Management succesvol in de markt voor facility management. BAM FM biedt dienstverlening op meer dan dertig scholen en heeft het werkveld in 2011 uitgebreid naar de private sector, met opdrachtgevers zoals vakbond Unison. BAM FM verzorgt tevens het gebouwmanagement voor het commercieel vastgoed in de portefeuille van zusteronderneming BAM Properties.

BAM FM en Sutton hebben al op regelmatige basis samengewerkt, aangezien Sutton de installatietechnische ondersteuning biedt op veel van de projecten die BAM FM in beheer heeft. De werkzaamheden die Sutton in 2012 voor BAM heeft uitgevoerd, hebben een contractwaarde van bijna € 2 miljoen. De twee ondernemingen hebben samengewerkt bij het facility management op enkele locaties in het atletendorp voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

De overname van Sutton Group en Sutton Maintenance stelt BAM FM in de gelegenheid opdrachtgevers bredere dienstverlening te bieden en past in de strategie van BAM om de activiteiten in het voor- en natraject van de bouwprocesketen uit te breiden en te verdiepen.

Nico de Vries, voorzitter raad van bestuur van Koninklijke BAM Groep, stelt: ‘De strategische acquisitie van asset-managementondernemingen zoals Sutton, vormen een belangrijk element in de strategische agenda van BAM voor de periode 2013-2015. BAM streeft naar een grotere rol bij het beheer van gebouwen en infrastructurele assets voor opdrachtgevers in de Europese thuismarkten. BAM kan opdrachtgevers een volledig dienstenpakket bieden in de gehele bouwprocesketen.’

Nadere informatie:

  • pers: drs. A.C. Pronk, +31 (0)30 659 86 21;
  • analisten: drs. P.R.E. Snippe, +31 (0)30 659 87 07